Sista innan sommaruppehållet…

Dags för sista racet innan sommaruppehållet

Dags för sista racet innan sommaruppehållet

Då var vi framme vi den sista tävlingshelgen innan sommaruppehållet och som vanligt är det Ungerns GP som gäller på Hungaroring. Varmt och skönt är det också som vanligt men långt ifrån någon extremvärme som den vi hade i Tyskland i början av den helgen. Det kommer vara upp mot 30 grader i morgon men gradvis något svalare under lördag och söndag, tämligen perfekta sommarförhållanden.

Värme har hittills varit något av Mercedes akilleshäl men enligt Peter Bonnington som Ricard Rydell träffade tidigare idag så har man gjort förbättringar när det gäller kylningen och nu inte längre lika känsliga. Runt 30 grader har annars varit gränsen för Mercedes innan de tvingats vidta åtgärder med körningen men detta ska nu alltså vara åtgärdat.

Toro Rossos Alexander Albon i fokus denna helg

Toro Rossos Alexander Albon i fokus denna helg

Vidare idag har Rickard Rydell intervjuat Toro Rossos Alexander Albon, 23 åringen som är britt men som har Thailändsk mamma och tävlar under Thailändsk licens. Till 2018 skrev han kontrakt med Nissan i Formel E, ett kontrakt han köptes ut från av Red Bull när Toro Rosso behövde en förare till årets säsong. Albon hade förflutet som Red Bull junior och fick chansen bredvid comebackande Daniil Kvyat och jag tror inte Helmut Marko ångrar sitt beslut. Intervjun med Alexander Albon ser du i vårt införprogram på söndag.

Har också hunnit med några frågor till båda Haas-förarna efter presskonferensen. Både Romain Grojean och Kevin Magnussen hävdar bestämt att det har en toppenrelation med varandra men från folk med lite insyn har jag hört att det snarare är raka motsatsen. Tufft läge för Günther Steiner som inte bara har problem med en bil han och teamet inte förstår sig på och en huvudsponsor som flippat totalt. Att dessutom ha två förare som dras till varandra på banan som om det hade magneter i bilarna gör inte saken lättare. Steiner hävdar bestämt att ingen av förarna är på väg att få kicken, det skulle vara väl desperat menar Steiner. När det gäller kontraktsituationen så har jag förstått att Magnussen har kontrakt för nästa år medan Grosjean inte har det och inte heller någon option med teamet. Steiner har sagt att han inte är främmande för att använda teamorder om det skulle behövas och föga förvånande säger båda förarna officiellt att de är ok med detta även om det i själva verket är precis tvärtom. Blir intressant att följa Haas denna helg…

Vidare har Alfa Romeo bestämt sig för att gå vidare med sin överklagan angående beslutet att bestraffa båda bilarna under Tysklands GP med en 10 sekunder stopngo. Vi får se vad som kommer ut av detta och om Alfa har något som talar för sin sak. Min gissning är att FIA har torrt på fötterna för sitt beslut.