Ferrari med aggressiv uppdatering i Barcelona…

Ferrari kommer med ny uppdaterad motor till Barcelona

Ferrari kommer med ny uppdaterad motor till Barcelona

Ja, då far vi mot Barcelona och Europapremiären av Formel 1 denna säsong. Kan faktiskt vara sista gången vi åker till Barcelona för race på ett tag, som många av er redan vet så går det starka rykten om att Circuit de Catalunya Barcelona kommer ersättas av Zandvoort från nästa säsong. Lite trist kan jag tycka, Spaniens GP har körts i Barcelona sedan 1991 och med allt testande där också har banan blivit något av en institution. Samtidigt är det en knepig bana när det gäller själva racingen, svår konfiguration för Formel 1-bilar att kunna rejsa varandra på ett underhållande sätt. De nya Aeroreglerna har kanske hjälpt en del men troligen är deltatiden för att på allvar kunna köra om fortfarande för stor.

Ferrari verkar åka till Barcelona fast beslutna att försöka slå Mercedes och gör det bl a med en ny uppdaterad motor. Spec 2 av Ferrarimotorn kommer två race tidigare än planerat och hänger ihop med att oljeleverantören till Ferrari, Shell, tagit fram ett uppdaterat formula för att ge än mer prestanda. Ferrari meddelar också att man fortsätter uppdatera bilen aerodynamiskt, efter en större uppgradering i Baku kommer mer delar till Spanien. Främst måste dock Ferrari få årets bil att få igång däcken på ett bättre sätt och då handlar det nog mer om delar under skalet än på aerosidan. Ska bli väldigt intressant att se om man kan dominera denna helg på samma sätt som teamet gjorde under testerna. Att Ferrari går ut med dessa saker offentligt redan inna helgen är nog också ett bevis på att man känner trycket utifrån och vill vara tydliga med att man inte ligger på latsidan. Det är inte helt kört i de båda mästerskapen ännu men man måste från och med nu verkligen börja plocka på Mercedes om det ska bli en riktig fight under året.

Har inte hört om även Ferraris kundteam, Haas och Alfa Romeo, också tar en ny motor, åtminstone Alfa kör ju med samma oljeleverantör som Ferrari och skulle därmed i praktiken kunna följa fabriksteamets planer på en uppdatering. Haas kommer däremot med en större uppdatering på bilen meddela Günther Steiner, allt för att försöka komma till bukt med sina problem att få däcken att fungera över längre distans. Över ett varv ser det bra ut men i racetrim har man inte haft någon fart så här långt, undantaget premiären i Melbourne.

Slänger med veckans F1-podd också för den som inte hört den ännu