Kungen av F1-podden…

Erik Stenborgs (nr 3) och min kart (nr 5) inför morgondagens tävling

Erik Stenborgs (nr 3) och min kart (nr 5) inför morgondagens tävling

I morgon är en stor dag, då ska nämligen avgöras vem som är kungen av F1-podden i karting. Min parhäst Erik Stenborg och jag själv ska nämligen vara och köra något som kallas för Easykarting där vi får chansen att köra hyrkart men med racekartar, ett slags hyrkart deluxe. Alltihop arrangeras av Stefan Carlqvist på Järfälla hyrkart som jag tycker kommit på en briljant ide där han ordnar en tävling i all enkelhet för tre olika klasser, så beskriver han själv det hela.

Äntligen är det dags för tävling under enkla former där man kan ställa upp med sin egen kart eller hyra och lösa licens på plats

I samarbete med SBF och Järfälla Motorklubb arrangerar vi en enkel liten söndagstävling där målet är att nya i sporten ska kunna prova på att tävla under enkla och roliga former. 

Alla med kart passande i klass J125, S125 och DD2 är välkomna. De som saknar kart och vill köra kan hyra kart av arrangören.

Träning sker på klubbens ordinarie träning fram till kl 15.00. Då samlas alla för förarmöte och därefter kör vi två kvalheat, förfinal och final.

Vi kan komma att samköra klasser.”

hyrkartdeluxe

Som ni ser behöver man inte ha någon egen kart, det finns att hyra för den som önskar detta. För egen del blir det en alldeles nybyggd sodakart som jag tror inte inte rullat en meter än (start nr 5 på översta bilden).

Om du bor i krokarna kan du komma och kolla när åtminstone jag troligen gör bort mig. Finns också möjlighet att träffa mig och Erik, poddbandspelaren är med så varför inte t ex passa på att ställa en lyssnarfråga till oss direkt.