Red Bull väljer Honda…

Red Bull kör med Honda-motor 2019

Red Bull kör med Honda-motor från 2019

Enligt flera mediarapporter är det nu klart att Red Bull väljer Honda som motorleverantör från 2019. Red Bull ska enligt rapporterna ha meddelat utomstående partners om sitt beslut under gårdagen men när bytet blir helt officiellt är inte klart men troligen innan helgens franska GP.

Att Red Bull bestämt sig för Honda har delvis med att man uppenbart är nöjda med den utveckling motorn haft i systerteamet Toro Rosso hittills i år men också att den uppdatering som togs fram till Kanadas GP visade sig vara det steg i rätt riktning man önskat se. Mot bakgrund av att Honda synbart går åt rätt håll och att Red Bull inte riktigt sett den utveckling man önskat hos Renault spelar det nog också in att teamet nu blir ett renodlat fabriksteam åt Honda. Allt fokus kan läggas på att Red Bull ska lyckas med support från Toro Rosso som kan fortsätta att vara lite av en försökskanin. Jag tror faktiskt detta kan bli något bra om Honda fortsätter i samma riktning som hittills under 2018 och kan producera en riktigt bra motor åt Red Bull 2019 och 2020. Vad som sedan händer är oklart, ett nytt motorreglemente är på gång från 2021 med något förenklade hybridmotorer som dock i huvudsak liknar de som körs idag. Skulle samarbetet mellan Red Bull och Honda bli lyckosamt finns det ingen anledning att inte fortsätta samarbetet även in i nästa motorreglemente.

När detta nu är ur vägen kan Red Bull också intensifiera förhandlingarna med Daniel Ricciardo om en förlängning av kontraktet. Gissar att det blir många frågor om detta till Australiensaren i helgen, huruvida Honda är bra nog för att få honom att skriva på nytt kontrakt med Red Bull eller inte. Jag är faktiskt osäker på detta men som jag skrev ovan så tror jag Red Bull/Honda kan bli bra och Ricciardo bör rimligen har bättre bakgrundsinformation och om Red Bull är nöjda så tror jag även Ricciardo är nöjd och förlänger, det är min gissning åtminstone.