Ricciardo i topp vid lunch dag 1

Marcus Ericsson på banan i Sauber C37

Marcus Ericsson på banan i Sauber C37

Då har första halvan av första dagen klarats av och det är Red Bull med Daniel Ricciardo som toppar tidlistan på 1.20.179 knappt två tiondelar för Mercedes Valtteri Bottas och drygt tre tiondelar för Kimi Räikkönen och Ferrari. De tre toppteamen som väntat längst fram alltså.

Positiv överraskning efter de första fyra timmarna av körning måste ändå Toro Rosso vara som klarat  72 varv och femte bästa tid. Hondamotorn ser onekligen ut att ha gjort framsteg när det gäller både effekt och tillförlitlighet jämfört med för ett år sedan.

Sauber och Marcus Ericsson fick ihop 41 varv och nionde tid men har inte fokuserat på tider överhuvudtaget. Det har främst handlat om att ”lära” sig den nya bilen och en stor del av förmiddagen ägnades åt att samla aerodata. Det är verkligen en ny bil man har i år och det kommer ta lite tid att samla all den information man behöver. Ska försöka få tag i Marcus Ericsson en snabbis nu under lunchen för att höra vad hans intryck är av denna förmiddag, en riktig intervju får vi först göra efter dagens slut.

Om Toro Rosso var den positiva överraskningen så blir Mclaren den negativa, redan tidigt på dagen åkte Fernando Alonso av efter att en hjulbult på ett av bakhjulen gå sönder vilket gjorde att spanjoren åkte av. Precis innan lunchuppehållet var dock bilen tillbaka på banan igen och såg ut att fungera som tänkt igen. Vi ska nog inte dra för stirra växlar på det som hände men visst verkar det vila någon slags förbannelse över teamet när det gäller just testning. Låt oss hoppas att allt går som det ska när körningen återupptas igen vid 14.00

Här tiderna efter förmiddagens körning

IMG_3621