Gustav Malja klar för Sauber-test!

Gustav Malja är klar för Formel 1-test med Sauber

Gustav Malja är klar för Formel 1-test med Sauber

Gustav Malja är klar för sitt första test i Formel 1 

21-årige Malja – som för närvarande tävlar i FIA Formula 2 Championship (Formel 2) – kommer att köra för Sauber F1 Team under en av dagarna vid det officiella Formel 1-testet på ungerska Hungaroring den 1-2 augusti.

- Det här är en fantastisk möjlighet, säger Gustav Malja. Att få chansen att köra en Formel 1-bil är extremt inspirerande och en barndomsdröm som går i uppfyllelse; jag kan inte nog uttrycka hur mycket jag ser fram emot det här. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att göra ett bra jobb och lära mig så mycket som möjligt. Ett stort, stort tack till Sauber F1 Team för det här förtroendet.

F1-testet på Hungaroring äger rum på tisdagen och onsdagen direkt efter Ungerns Grand Prix, som körs på samma bana i utkanten av Budapest den 28-30 juli.

- Vi är glada att kunna ge Gustav den här chansen att ta ytterligare ett steg i sin racingkarriär och att få uppfylla en av hans drömmar, säger Monisha Kaltenborn (teamchef, Sauber F1 Team). Att köra en Formel 1-bil för första gången är alltid ett speciellt ögonblick för en racingförare – och det blir samma sak för Gustav. Vi har följt hans satsning under de senaste åren, och speciellt efter avancemanget till GP2 förra året där han gjorde regelbundna framsteg.