UPPDATERAD, nu med länk till F1-podden: Rörig dag i Shanghai

Mörkret har lagt sig över depån på Shanghai International Circuit

Mörkret har lagt sig över depån på Shanghai International Circuit

På plats i Kina och Shanghai för årets andra deltävling, som vanligt en speciell känsla när man ska kommenterar säsongens första race ”onsite”. Som vanligt brottas vi med grym jetlag men inget större bekymmer, bara något man måste igenom första dygnet. Vädermässigt är det som utlovat grått och under dagen idag regn till och från. Ungefär samma prognos för resten av helgen vilket kan göra det hela extra intressant. 

Angående rubriken så var det det lite extra rörigt för oss idag rent logistiskt med lite pusslande för att få alla intervjuer gjorda då många saker sker samtidigt och det är inte helt lätt att vara på två platser på samma gång.

Det vi bl a gjort är att intervjua Jolyon Palmer om starterna som i år är lite extra knepiga med de nya reglerna för hur kopplingen ska fungera. I år måste föraren sköta en helt linjär koppling utan hjälp från någon förprogrammerad startmappning av motorn vilket gör att hela proceduren mer ligger i händerna, även bokstavligt talat med handkoppling som det är på bilarna, på föraren själv. Som Palmer sa, om du inte är väldigt precis så straffas du direkt och en dålig ”igångsättning” går inte att rädda upp, se reportaget på söndag inför racet.

Marcus Ericsson var som vanligt på bra humör, innan han kört något åtminstone, och är laddad inför helgen ganska revanchsugen efter sin DNF senast i Australien. Jag frågande bl a om han var oroad över bristen på hästkrafter här i Kina och det var han givetvis litegrann, dock sa han att de hade haft lite problem med kylningen senast som höll dem tillbaka en aning, detta bör inte vara något problem denna helg med betydligt svalare väder på prognosen. Sauber kommer f ö med en del uppdateringar även denna helg, bl a nya bardeboards, lite andra aerodetaljer under backspeglarna och en mindre uppdatering av framvingen. Hela intervjun med Marcus på viasatsport.se senare idag, där ni också hittar vårt magasin inför Kinas GP.

Mörkret har nu lagt sig över banan och fotomange och jag ska snart åka mot hotellet och förhoppningsvis sova en hel natt laddade till tänderna inför träningarna i morgon. Tiderna för helgen har ni nedan

Helgens sändningstider på Viasat Motor

Helgens sändningstider på Viasat Motor

Passar på att även lägga upp det senaste avsnittet av F1-podden med det senaste inför Kinas GP