UPPDATERAD: Nu med länk till F1-podd – Finaldags!

Yas Marina Circuit, det är här det ska avgöras

Yas Marina Circuit, det är här det ska avgöras

På plats på Yas Marina Circuit, faktiskt första gånge  jag är här och gör Formel 1-final. Har varit här en gång tidigare men då var det för en Pirellipresentation och då fick jag faktiskt köra delar av banan i en Aston Martin GT4.

Att det är finalhelg känns på de allra flesta och lite extra uppsluppet verkar det som, inte minst för de två förarna som lämnar sporten efter den här säsongen, Felipe Massa och Jenson Button. Båda dessa förare var med på den officiella presskonferensen och delade med sig av hur de känner när det nu snart är slut. Just idag var både Button och Massa generösa med tiden i mixade zonen efter utfrågningen i pressrummet, både Felipe Massa och Jenson Button stannade kvar länge och svarade verkligen på ALLAS frågor. Jenson sa att torsdagarna normalt är den dag han tycker absolut sämst om men att han idag med glädje ställde upp på allt. På frågan hur det kommer bli efter loppet svarade han – It will be messy, scandinavian messy:).

I övrigt ligger förstås fokus på VM-fighten längst fram och de båda Mercedesförarna hade en egen presskonferens och gjordes tillgängliga för tv-teamen för att prata om just detta. Inte helt oväntat sas inget nytt, både Hamilton och Rosberg upprepade det de sagt en tid nu – Lewis kör för seger, det är det enda han kan göra och Rosberg försöker ta helgen som vilken som helst, vilket säkert lättare sagt än gjort.

Det mesta talar för att Mercedes kommer att dominera och den stora frågan är vad som händer om Hamilton t ex leder med 2 sekunder före Rosberg med säg 10 varv kvar, vad gör han då? Ponera att Ferrari eller Red Bull har någon av sina bilar 15-20 sekunder bakom, kommer Lewis då att försöka sänka tempot för att de ska komma ikapp och sätta press på Nico? Jag tror och hoppas på en dramatisk avslutning och även om Nico Rosberg har ett drömläge att ta sin första titel så kan fortfarande mycket hända.

Avslutningsvis så kan jag meddela att en podd är på gång, räknar med att spela in den vid 17-tiuden svensk tid så den bör finnas ute under kvällen för avlyssning.