Daniil Kvyat klar för Toro Rosso 2017…

Daniil Kvyat kör vidare för Toro Rosso även nästa säsong

Daniil Kvyat kör vidare för Toro Rosso även nästa säsong

Nu på förmiddagen lokal tid meddelade Toro Rosso (Red Bull) att Daniil Kvyat kör vidare en säsong till för Toro Rosso. En lättnad för ryssen att få detta klart och extremt viktigt för hans fotsättning i Formel 1. Toro Rosso fortsätter därmed med samma par som man kört med sedan Spaniens GP vilket lämnar franske GP2-föraren Pierre Gasly i en tuff situation, rätt säker på att han trodde sig ha goda chanser att flyttas upp, speciellt om han lyckas vinna årets GP2-mästerskap.

Med detta besked dök dock en annan tanke upp, kan det vara så att Pierre Gasly är aktuell som teamkamrat till Nico Hülkenberg hos Renault? Han är fransman och kopplingen mellan Renault och Red Bull är tydligt med leverans av motorer till båda Red Bull-teamen nästa säsong. Självklart är detta ett långskott men ju mer jag tänker på det så verkar det ändå inte helt omöjligt.

Årets silly season rullar därmed vidare och blev inte mindre spännande med dagens bekräftelse. Lediga platser hos Sauber (2 platser), Manor (2 platser), Renault (1 plats), Force India (1 plats) och Haas (1 plats).