”Rosberg gjorde det med flit”

Lewis Hamilton har efter loppet, till delar av den skrivande pressen, sagt att Nico Rosberg mer eller mindre medgivit att han kunnat undvika att köra in i Hamilton men att han inte ville för att statuera exempel. Det direkta citatet var..

”We just had a meeting about it and he basically said he did it on purpose,”

 ”He said he could have avoided it, but he didn’t want to. He basically said, ‘I did it to prove a point’.”

Detta kastar in bensin på elden i en redan infekterad relation och situation inom Mercedesteamet och är en ganska grav anklagelse mot Rosberg. Funderar nu på om detta är verkligen är sagt med dess rätta innebörd eller om Rosberg enbart vill jaga upp Lewis Hamilton ännu mer. Om man tänker efter så har åtminstone jag svårt att se Rosberg säga detta inför hela teamet och mena det och dessutom med risk för stora påföljder. Skulle jag vara teamchef och få höra att något sådant sagts på mötet efter loppet (jag förutsätter att t ex Wolff och Lauda inte var med) så hade jag vidtagit väldigt kraftiga åtgärder för att markera att gränsen för länge sedan är nådd. För mig blir ”basically”  nyckelordet i denna konversation vilket mycket väl kan betyda att Rosberg sa något annat som dock kan tolkas som det Lewis Hamilton tycker att det gjorde. Har liksom svårt att se Nico Rosberg vara så osmart att han faktiskt säger något sådant rakt ut som Lewis Hamilton sedan berättar för den församlade skrivande pressen. Rosberg kan ju knappast tro att Hamilton inte skulle berätta detta med tanke på den senaste tidens friktion dom två emellan. Tyvärr var varken jag eller någon annan journalist med vid teamets möte och kan verifiera det som sagts utan det är Hamiltons ord som gäller just nu och jag brukar inte vara den som påstår att folk ljuger men hela historien låter helt galen i mina öron, fortsättning lär följa…