Om bloggen

Teknikens Värld älskar motorsport och när det vankas Formel 1-säsong blir vi extra exalterade.

Även inför årets säsong lägger vi ribban högt när vi som enda svenska media bevakar försäsongstesterna på plats samt fortsätter med analyser under hela 2017 års säsong, analyser som saknar motstycke i Sverige. Grand Prix-helgerna är de heta perioderna men det bloggas även mellan tävlingarna. Vi gör det tillsammans med ingen mindre än Janne Blomqvist som bloggar direkt från där det händer och som levererar skarpsynta analyser direkt efter träning, kval och tävling.

Försäsongstesterna är en grymt intressant upptakt inför säsongen, för det är under dessa veckor som vi får reda på vad teamen, förarna och bilarna har att komma med innan första startuppställningen i Melbourne 26 mars.

Med Jannes hjälp kommer vi närmare händelsernas centrum än någon annan svensk media och detta kommer att förmedlas oavkortat genom bloggen. Vem är snabbast och varför, hur jobbar de olika bilarna med de så alltid omdiskuterade däcken, vad serveras till lunch hos Toro Rosso och hur står sig Marcus Ericsson i jämförelse med nya stallkamraten Pascal Wehrlein?

Om det är någon svensk som kan ta reda på svaren så är det Janne Blomqvist och alla saftiga hemligheter som döljs innanför avspärrningarna kommer att landa mitt i Teknikens Världs F1-blogg.

Låt F1-försäsong 2017 börja!