Marcus Ericsson klar för IndyCar

Marcus Ericsson Schmidt Peterson Motorsports

I dag blev det klart att Marcus Ericsson, med fem säsonger och 97 Grand Prix-starter i Formel 1-stallen Caterham och Sauber, kör för teamet Schmidt Peterson Motorsports i IndyCar nästa säsong. Där blir han stallkamrat med kanadensaren James Hinchcliffe som slutade tia den gångna säsongen med totalt en racevinst.

– Det är en stor ära att bli vald som en av förarna i Schmidt Peterson Motorsports och IndyCar för säsong 2019. Det känns som ett perfekt steg för mig och min karriär efter fem år i F1, säger Marcus Ericsson.

Detta betyder att Marcus Ericsson nästa säsong kommer att köra mot en annan svensk, nämligen Felix Rosenqvist som blev klar för toppteamet Chip Ganassi Racing för bara en månad sedan. Felix Rosenqvist är därmed lagkamrat till gångna säsongens totalvinnare Scott Dixon.

En längre analys kommer här på bloggen senare under dagen.