Kimi Räikkönen lämnar Ferrari – går till Sauber!

Kimi Räikkönen flyttar från Ferrari till Sauber

Kimi Räikkönen flyttar från Ferrari till Sauber

Så kom till slut besked om vad som händer med platsen hos Ferrari bredvid Sebastian Vettel nästa säsong. Det blir som väntat Charles Leclerc som tar den och därmed är många månaders spekulationer slut. Ingen större överraskning att Leclerc flyttar upp, desto större skräll var det då att Kimi Räikkönen byter plats med den unge monegasken till nästa säsong där han skrivit på ett två års-kontrakt med samma team som han inledde karriären i.

Det är nästan så att Leclercs flytt till Ferrari kommer lite i skymundan av Kimis flytt till Sauber. Tror det var få, förutom jag då, som trodde på denna möjlighet men det har för mig varit rimligt då Kimi inte riktigt känts som att han är redo att sluta än.

Hinner inte skriva så mycket mer nu då jag strax ska boarda flyget mot Singapore men det kommer bli mer i detta ämne det kommande dagarna. Det blir t ex väldigt intressant vad som kommer hända kring den andra platsen i Sauber där man självklart hoppas att Marcus Ericsson absolut finns med i diskussionen. Ferraris andra junior Antonio Giovinazzi har sagts vara den som skulle ersätta Leclerc om han flyttade upp då Ferrari mer eller mindre har rätt till en av platserna i Sauber. Frågan nu är om Ferrari använde den platsen till Kimi eller om den fortfarande finns till förfogande för Ferrari. Blir några spännande veckor nu inna vi vet om verkligen har ett nordiskt dreamteam i Sauber nästa säsong