Carlos Sainz blev nästa bit i förarpusslet…

Det blir Carlos Sainz (t v) som ersätter Fernando Alonso i Mclaren nästa säsong

Det blir Carlos Sainz (t v) som ersätter Fernando Alonso i Mclaren nästa säsong

Först och främst ett stort tack till alla som stöttat i vår tråkiga hundstund.. Valpen är opererad och vi hoppas att han repar sig snabbt.

Carlos Sainz blev nästa bit som lades tillrätta i förarpusslet inför 2019, ett för mig rätt väntat beslut då jag ett flertal tillfällen sett Alonsos manager Luis Gacia Abad i samspråk med Carlos Sainz Sr den senaste tiden. Inte för att Alonsos management bestämmer vem som ska köra i Mclaren men jag är säker på att Alonsos input betytt väldigt mycket när det gäller detta beslut.

Bra eller dåligt för Sainz att gå till Mclaren? På plussidan hamnar självklart att han nu blir kvar i Formel 1 vilket var huvudmålet i den lite knepiga situation som Carlos hamnat i kontraktsmässigt. Ett flerårsavtal talas det om och det är också något positivt såklart. På minussidan förstås det faktum att teamet är i en djup svacka, främst på ledarsidan, mycket jobb återstår innan Mclaren kan vara något som liknar ett toppteam igen. Att Carlos Sainz vill bli världsmästare i Formel 1 tar jag för självklart men att det ska ske med Mclaren håller jag för osannolikt även om man aldrig ska säga aldrig.

Vem blir då Sainz teamkamrat i Mclaren nästa säsong? Mitt tips går mot att Stoffel Vandoorne får fortsätta ett år till. Mclarens junior Lando Norris finns också tillgänglig men jag snarare att han blir en bricka i spelet kring att få loss James Key från Toro Rosso till Mclaren och Norris kan bli en stark förhandlingsvara då Red Bull har ont om förare till sina team (främst Toro Rosso) när dainiel Ricciardo gick till Renault.

Det leder oss in på Red Bull där Sainz flytt till Mclaren nu gör att allt nu pekar mot att Pierre Gasly flyttas upp till Red Bull vilket i sin tur borde betyda att Brendon Hartleys chanser att stanna kvar i Formel 1 och Toro Rosso ökar betydligt. Som jag skrev tidigare har Red Bull lite ont om förare att fylla på med från juniorleden och där tror jag Lando Norris kan fylla den luckan. Det var ju på tal att Norris skulle få chansen i Toro Rosso redan i år (på vems initiativ är dock oklart, det rådde lite delade meningar där) då som ersättare till en underpresterande Hartley, nu kanske de blir teamkamrater istället.

Silly season här mer omfattande än på länge och fortfarande återstår massor att reda ut kring nästa års grid. Jag kommer göra en uppskattad 2019-grid inom kort men inte riktigt ännu.