Valtteri Bottas bekräftad för Mercedes

Valtteri Bottas, här tillsammans med sin teamkollegan Lewis Hamilton, får förnyat förtroende hos Mercedes även 2019

Valtteri Bottas, här tillsammans med sin teamkollegan Lewis Hamilton, får förnyat förtroende hos Mercedes även 2019

Även Valtteri Bottas har nu bekräftats för ytterligare en säsong med Mercedes över 2019 med option för en förlängning även över 2020. Således inget direkt två-årskontrakt vilket var ambitionen från finländarens sida och detta visar att Mercedes trots allt vill ha dörren på glänt ifall något ”större” namn blir tillgängligt efter nästa säsong. Man skulle även kunna tolka det som att Mercedes inte är helt hundra procentigt övertygad om att just Bottas är den att bygga på för framtiden och detta har säkert att göra med Mercedes båda juniorer, Esteban Ocon och George Russel, vars karriärer man håller noga koll på den närmaste tiden.

Kul ändå att Valtteri får förnyat förtroende, den sympatiske finländaren har kört på en hög och bra nivå hela året hittills men där oturen grinat honom i ansiktet mer än en gång. Han sa till mig igår på frågan om hur han ser på andra halvan av säsongen att han hoppades ha ”gjort slut” på otur för iår och ännu tydligare kunna visa hur bra han faktiskt är, även i poängprotokollet.