Silly season…

Är Esteban Ocon klar för Renault? Det är av många rykten kring silly season just nu.

Är Esteban Ocon klar för Renault? Det är av många rykten kring silly season just nu.

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas bekräftelser på förnyat kontrakt med Mercedes gör att bilden klarnar lite till kring hur nästa års grid kommer att utformas. Toppteamen är därmed i praktiken klara med sina val där Mercedes och Red Bull sitter med orubbat bo (Daniel Ricciardo blir med största sannolikhet kvar hos Red Bull) och där Ferrari byter ut Kimi Räikkönen med Charles Leclerc.

Det senaste som snurrar runt är att Mercedes är överens med Renault om att släppa Esteban Ocon till den franska tillverkaren som därmed ersätter Carlos Sainz. Sainz har kontrakt året ut med Red Bull men är enligt uppgift ”free agent” om han inte får en plats i Red Bull till 2019. Renault ville ha honom kvar men dröjsmålet för Ricciardo att bestämma sig gör att Renault verkar valt att skriva med Ocon istället vilket placerar Carlos Sainz i en lite knepig situation. Det senaste där är att Mclaren är intresserade av Sainz då man troligen går miste om Daniel Ricciardo som fått ett fett erbjudande att överväga, i sådant fall ersätter spanjoren Stoffel Vandoorne som därmed finns tillgänglig på marknaden igen, om inte Fernando Alonso väljer att sluta köra Formel 1. Krångligt detta!

När det gäller Force India så blir, med Ocons troliga flytt, minst en plats ledig eventuellt båda då Sergio Perez också ser sig om sitt hus om var han ska köra nästa säsong. Rykten gör gällande att Lawrence Stroll försöker flytta Lance Stroll till Force India vilket teamet troligen är intresserat av då han har med sig en rejäl säck med pengar, välbehövliga sådana. Sergio Perez sägs ha två alternativ om han väljer att byta team, Haas eller Sauber.

Apropå Sauber så verkar det som att Kimi Räikkönen också skulle kunna vara en tänkbar kandidat till en plats i teamet då han enligt uppgift inte vill sluta köra än och då skulle han nästa säsong, med stöd från Ferrari, köra i teamet han debuterade med säsongen 2001.

Williams får om Stroll flyttar på sig en vakans och den platsen är Mercedes intresserad av att ta för Formel 2-ledaren George Russels räkning.

Var hamnar då Marcus Ericsson i allt detta? Svårt att svara på just nu. När Leclerc flyttar på sig ökar chansen att stanna, eventuellt då med Kimi Räikkönen som teamkamrat. Konkurrensen är dock stenhård från flera förare, nyss nämnda Sergio Perez är en av dem men också från Stoffel Vandoorne. Sauber börjar på allvar bli ett attraktivt team igen med bättre finanser och resultat på banan och strömmen av hugade managers i deras motorhome är stor.

Detta är lite av det jag fiskat upp så långt men fortsättning lär följa..