Jörg Zander lämnar Sauber med omedelbar verkan…

Jörg Zander lämnar Sauber med omedelbar verkan

Jörg Zander lämnar Sauber med omedelbar verkan

Saubers tekniske direktör Jörg Zander lämnar teamet med omedelbar verkan. I ett pressmeddelande från Sauber meddelas att Zander lämnar omedelbart och att teamchefen Fred Vasseur kommer att ha det övergripande ansvaret för uppdateringar på årets Sauber C37 tills dess en ny organisation finns på plats.

Så klart inte bra när en person på en sådan viktig position lämnar väldigt abrupt och med omedelbar verkan. När sådant händer så snabbt brukar det finnas något underliggande som gör att man helt enkelt måste gå skilda vägar direkt. För Saubers del är det inte helt lyckat, årets bil är till stor del Jörg Zanders verk och C37:an är bara i början av sin utvecklingsfas och för någon annan nu att helt och fullt sätta sig in i alla detaljer blir naturligtvis en stor utmaning vem det än blir. Viktigt dock att en ersättare blir klar så snabbt som möjligt för att på kortas möjliga tid bli fullt integrerad och fortsätta det påbörjade arbetet.

Dagens besked kommer bara några veckor efter att förre Toyota-, Ferrari- och Audimedarbetaren Jan Monchaux anslutit till Sauber som ny chef för aerodynamikavdelningen.