En ny kall dag i paradiset…

För tillfället en tom depå i Barcelona

För tillfället en tom depå i Barcelona

Dag 2 av försäsongstesterna ska strax dra igång och för teamen fortsätter arbetet med att samla data och förbereda sig för en nya säsong. Förutsättningarna nu på morgonen/förmiddagen är minst sagt kyliga, riktigt kallt och ogästvänligt.

När det gäller vädret så är det som det är just nu med väldigt kallt väder över stora delar av Europa men faktum är att nästa vecka ser betydligt bättre ut med temperaturer upp mot 15 grader vilket är fullt acceptabelt. Det är tal om att förlänga denna testvecka med en dag om det visar sig bli okörbart under morgondagen då det t o m är tal om snöfall. Problemet med att köra fredag är att samtliga team måste vara överens om en förlängning och Williams har en s k filmdag inplanerad och kan därmed sätta stopp för detta om de tycker en extra testdag stör deras planer för mycket. Det mesta talar för att man kör enligt ordinarie program och att trots allt kör igenom sina program så gott det går trots kyla och ev snö.

Var förbi Sauber nu på morgonen för en värmande kopp kaffe och där hade man precis fått leverans från fabriken med en del nya delar till bilen men mest handlade det faktiskt om reservdelar. Just detta är en av anledningarna till att man kör här i Barcelona trots att vädret kan var nyckfullt så här års. Skulle man göra som 2014 och förlägga någon eller några testdagar i Bahrain så blir logistiken en helt annan grej och framförallt väldigt mycket dyrare. Att vi trots allt är här i Barcelona på våren är nog för att teamen har gjort bedömningen att närheten till fabrikerna är mer värt än varmt och stabilt väder.

Här dagens test-lineup där det bl a ska bli spännande och se Robert Kubica köra för Williams då han delar dagen med Sergei Sirotkin. Idag är det också första riktiga dagen i Saubers C37 för Charles Leclerc

lineup