Låt oss presentera Halo…

Mercedes James Allison gör något som jag önskade gjorts för länge sedan när han utan laddning, positivit eller negativt, ger oss en förklaring kring hur Halo fungerar, vad den ska tåla och vilka utmaningar den betyder på andra sätt såsom t ex aerodynamiskt. En mycket bra lite förklarande video.

Det jag undrar, och även påpekade i senaste podden, är varför inte F1 själva har gjort detta nu när vi närmar oss presentationen av de nya bilarna. Självklart kommer det bli en skur av kritik mot det nya huvudskyddet och dess påverkan på utseendet och detta bör man rimligen ta lite höjd för PR-mässigt. Nu är det Mercedes och deras smarta marketingavdelning som gör jobbet istället och på ett mycket förtjänstfullt sätt vilket jag kan tycka är dåligt av ett annars, för fansens gunst, hårdsatsande Formel 1.

Just detta misstag gjordes när de nya motorerna infördes, allt fokus hamnade på det mindre spektakulära ljudet istället för de enorma förtjänster detta reglemente hade på t ex bensinförbrukning och så småningom även effekten på motorerna. Man borde givetvis lagt en massa kraft på att tydligare förklara fördelarna istället för att bara försöka tiga bort kritiken mot det annorlunda ljudet.

Att vara pro aktiv är tyvärr inget Formel 1 som sport har gjort sig känd för, på senare år istället en massa panikåtgärder när man märker vart åt det blåser och detta håller inte i längden nu när fansens lojalitet ska bibehållas och förhoppningsvis ökas.