Silly season 2018…

Blir Lewis Hamilton kvar hos Mercedes även efter 2018?

Blir Lewis Hamilton kvar hos Mercedes även efter 2018?

Silly season är ofta en uppskattad del av Formel 1 med massor av spekulationer kring var de olika förarna kommer hamna när kontrakt löper ut. Ofta ”läcker det ut” information kring förare som är på väg hit eller dit och inte sällan är det förarnas managers som har svårt ”att hålla tätt”.

Gissningsvis blir det samma sak i år och det är en tämligen intressant silly season på gång med några viktiga kontrakt som löper ut däribland Lewis Hamiltons och Daniel Ricciardos hos Mercedes respektive Red Bull. Ovanpå detta har vi utgående kontrakt också för Kimi Räikkönen och Valtteri Bottas hos Ferrari respektive Mercedes och ett antal hugade spekulanter på deras platser i kulisserna, tänker främst på Esteban Ocon och Charles Leclerc.

Max Verstappen och Sebastian Vettel förlängde sina kontrakt under 2017 och sitter i orubbat bo fram till 2020 men vad kommer Lewis Hamilton att bestämma sig för? Min gissning är att han fortsätter med Mercedes, att Lewis skriver på för minst 2 år till fram till 2020. Jag tror Hamilton fortfarande är sugen på mer framgångar och så länge vi har detta reglemente så vet han att chansen till fler VM-titlar är stor.

Betydligt svårare beslut har då Daniel Ricciardo att ta, ska han sitta kvar hos Red Bull med superstarkollegan Max Verstappen och hela tiden misstänka att Max är nr 1 hos teamet. Red Bull är även ett osäkert kort de närmaste säsongerna då vi inte vet vilken motor som sitter i bilen från 2019. Skulle gissa att Honda är en trolig leverantör men det är ju avhängigt av hur det går i år tillsammans med Toro Rosso. Samtidigt har inte Red Bull så många andra alternativ, Renault har varit tydliga med att de inte tänker förlänga kontraktet, Ferrari och Mercedes är givetvis inte sugna på att leverera motor till en väldigt stark konkurrent.

Jag tror att Ricciardo sneglar på att lämna Red Bull och har då en plats hos Mercedes eller Ferrari i siktet. Problemet med den planen är att båda dessa team har en stark junior med samma ambitioner och ska han hoppa före i den kön vill det till att 2018 blir ett starkt år. Ricciardos landsman Mark Webber har sagt att Daniel bör sikta in sig på att slå Max Verstappen i år och inte stirra för mycket på vad som ska hända 2019. Jag sällar mig till den åsikten, skulle gissa att om Ricciardo slår Max Verstappen fair and square på banan så kommer resten att lösa sig av sig själv.

Det blir som sagt en väldigt intressant silly season under 2018 och jag har härmed offentligt dragit igång den. Hör även vad Erik Stenborg och jag själv har att säga om både detta och en hel del annat  i veckans F1-podd här under.. Låt spekulationerna börja:)