Sagan över för Robert Kubica…

Robert Kubica får ingen  chans att göra comeback i F1

Robert Kubica verkar inte få någon chans att göra comeback i F1

Allt fler rapporter kommer som pekar mot att sagan om en comeback i Formel 1 för Robert Kubica är över. Istället är det ryssen Sergei Sirotkin som får jobbet att bli teamkamrat med Lance Stroll hos Williams nästa säsong.

Initialt såg det mycket ljust ut för Kubica att kunna komma tillbaka till sporten men den avgörande testen i Abu Dhabi gick inte riktigt som teamet ville och om man får tro vissa rapporter så handlade det om farten över ett varv, d v s rena kvalsimulationer, som inte riktigt höll måttet. Detta kan i sin tur bero på att anpassningen till Pirellidäcken helt enkelt blev för svår för Kubica som inte kört däck från den italienska tillverkaren någon gång under sin aktiva Formel 1-karriär. 

Ryske Sergei Sirotkin ser ut att bli teamkamrat till Lance Stroll i Williams nästa säsong

Ryske Sergei Sirotkin ser istället ut att bli teamkamrat till Lance Stroll i Williams nästa säsong

Tråkigt såklart att comebackförsöket slutade på detta sätt, samtidigt var det en chansning från första början och den höll tyvärr inte hela vägen. Att det blir just Sergei Sirotkin är inte mycket att säga om, han har sponsorerna och har fått en del erfarenhet som tredjeförare hos Renault de senaste säsongerna. På minuskontot är väl möjligen att han inte kört någon serie under 2017, typ Formel 2, men jag gissar att det ändå inte tar Sirotkin speciellt lång tid att komma in i ”racingen” när det drar igång på allvar.

När det gäller övriga kandidater fanns rent fart- och erfarenhetsmässigt bättre alternativ än Sirotkin, både Pascal Wehrlein och Daniil Kvyat körde som bekant F1 under 2017 men dras bägge två med med lite skavt rykte plus ett kraftigt underläge när det gäller finansieringen och får leva med att stå på sidan under 2018. Just möjligheten till inkomster har varit viktiga för Williams i de läge man befinner sig och då blev Sergei Sirotkin den bästa kompromissen. Williams kommer däremot inte kunna ståta med den starkaste föraruppställningen på gridden under 2018.

Senaste avsnittet av F1-podden får ni också här nedan.. har dock varit lite till och från med hur acast.com fungerar det senaste dygnet.. kan vara vissa driftstörningar men förhoppningsvis inte alltför länge.