Dålig start på 2018!

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

Tyvärr inte så mycket Formel 1 på bloggen idag!

Har sett att några av er redan vet att mitt 2018 inte börjat på bästa sätt. Någon gång mellan i lördags och nyårsdagen stals nämligen min och en god väns rallybil från den inhägnade parkeringsplats där den stod i utkanten av Uppsala.

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

Förövarna hade klippt upp staketet och kört iväg med bilen som sedermera, gissningsvis efter diverse buskörning, hamnade i en lyktstolpe och därefter inte körbar. De som tillgrep bilen finns troligen redan i polisens register och såg därför, efter sin ”krasch”, till att sopa igen ev spår efter sig genom att fylla kupén med bensin och tända på. Bilen är nu mer eller mindre förstörd och vi får se vad som går att göra med den.

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

En numera inte så fin Opel Ascona B rallybil

Sjukt tråkigt att det finns människor som inte kan låta andras saker vara även om jag fattar att de som stjäl bilar knappast bryr sig om vem det drabbar och knappast heller kan vänta sig någon påföljd, inte lätt för polisen att utreda den här typen av tillgrepp. Men jag blir ändå trött på att man tycker detta är ett spännande sätt att få tiden att gå, sno en rallybil och sen bara förstöra den.

Det inträffade är också tråkigt då det var en väldigt fin bil som förtjänade ett bättre öde, dessbättre finns det människor som tänker lika som jag och med lite tur blir den renoverad och körbar igen någon gång inom inte allt för lång framtid, ska träffa en entusiast senare idag för att diskutera frågan.

Ska för övrigt lägga till att detta inte är samma bil som den vi köpte av Marcus Ericsson, så mycket går det inte att trolla med en bil:)