Julstämningen närmar sig…

Ska Sergei Sirotkin köra för Williams nästa säsong? Teamet beslut om vem man väljer för 2018 dröjer ett tag till..

Ska Sergei Sirotkin köra för Williams nästa säsong? Teamets beslut om vem man väljer för 2018 dröjer ett tag till..

Bara ett par veckor kvar nu av 2017 och inte mycket händer på nyhetsfronten. Williams fortsätter att skjuta på sitt beslut kring vem som ska köra ihop med Lance Stroll vilket bara stärker mig i min uppfattning att detta knappast har med vilken förare det blir utan snarare med vilka förutsättningar ev förare har med sig. Senaste beskedet är att vi får vänta en bit in i Januari innan besked kommer.

Lite roligt var det också i helgen att se bilderna från Felipe Massas årliga gokartrace för välgörenhet som för Massas eget team slutade i fullt slagsmål på banan. Inte så smickrande bilder för den nyutnämnde presidenten för Official Commission Internationale de Karting som Felipe Massa just blivit. Naturligtvis blev det diskvalifikation för båda de inblandade teamen vilket knappast gjorde det mindre pinsamt för Massa. Turligt nog inget som är vanligt förekommande på racerbanor även om det händer att det boxas lite då och då. Problemet denna gång är väl möjligen att det skedde i en kategori som normalt utövas av ungdomar med flera stora stjärnor i bilarna, knappast något exempel att föregå med. Ser man på det med lite distans så blir det dock lite komiskt att se två gubbar, mitt under brinnande race, puckla på varandra på det här sättet.

Något annat som är kul, dock av en helt annan anledning, är att så många verkade gilla intervjun med Marcus Ericsson i senaste F1-podden. Jag tycker själv den väl belyste varför säsongen blev som den blev och gav en bra bild av både Marcus egen och Saubers säsong 2017. Har du av någon anledning missat senaste avsnittet av F1-podden så ligger det härunder. I morgon kommer f ö ett nytt avsnitt med lite skön insideinfo om spelet bakom kulisserna när det med kort varsel skulle hållas en stor presskonferens med Alfa Romeo och Sauber..