Det drar ihop sig för Williams

Vem blir egentligen teamkamrat till Lance Stroll i Williams nästa säsong?

Vem blir egentligen teamkamrat till Lance Stroll i Williams nästa säsong?

Det känns som om vi är på väg in i ett avgörande skede när det gäller den lediga platsen hos Williams nästa säsong. Personligen har jag länge trott, och tror förfarande, att Robert Kubica är den troligaste kandidaten för platsen. Samtidigt har det från vissa håll rapporterats att Kubica inte riktigt levererade på den nivå teamet hade hoppats på vid testerna i Abu Dhabi detta är dock inget som teamet själva rapporterat om utan är mediauppgifter från dem som försökt sig på en analys av polackens körning.

Väl medveten om hur svårt det är att som utomstående göra sådana analyser så tillåter jag mig att tvivla på dessa rapporter. Som jag både sagt och skrivit tidigare så hörde jag att Robert Kubica var klar om han fick köra testen och den uppgiften tror jag fortfarande mest på för den är också mest logisk.

Idag kommer dock uppgifter om att ryske Sergei Sirotkin skulle erbjuda Williams 15 miljoner dollar, en uppgift som rapporteras i en kanadensisk tidning vilket i sig inte är så konstigt med tanke på att familjen Stroll är från Montreal. Jag har ingen aning om Robert Kubica kan matcha ett sådant bud, om han kan det så finns fortfarande problemet med de försäkringspengar som betalats ut och som någon måste täcka upp för, en sådan utbetalning från Kubicas ev sponsorpengar gräver troligen ett stort i hål i det man erbjuder och då kan det tänkas att Sirotkin smiter före i kön.

Hela denna pengahistoria är lite tragisk då den gäller Williams, ett anrikt team som redan varit på botten och vänt under 2000-talet och som de senaste åren har varit väldigt starka men tydligen inte tillräckligt för att säkra upp ekonomin ordentligt. Lance Strolls ankomst var ett första tecken på att pengar behövdes och den situation man nu befinner sig i är ett annat bevis på detta.

Det blir lite komiskt också att se vissa förares management försöka blanda sig i detta i elfte timmen som när Oliver Rowland sägs ha varit i kontakt med teamet vilket dock tillbakavisats från Williams håll. Så vitt jag vet har Rowland långt ifrån de resurser som krävs för att överhuvudtaget kunna blanda sig i och även om han kan visa upp någon form av sponsorpengar så är det några till i ungefär samma situation som står före i kön.

Marcus Ericsson var med i diskussionen om en plats i Williams men föll bort i ett relativt tidigt skede. Med facit i hand så känns det nästan lite skönt att han blir kvar i Sauber där situationen är rakt motsatt den i Williams med dåliga resultat de senaste åren men numera med stabil ekonomi, helt skuldfria och med en ny stark huvudsponsor som kommer in.