Alfa Romeo ny titelsponsor åt Sauber F1…

Alfa Romeo blir ny huvudsponsor till Sauber

Alfa Romeo blir ny huvudsponsor till Sauber

Då var det bekräftat, samarbetet som det ryktats om så länge där Italienska Alfa Romeo blir titelsponsor åt Sauber F1 Team. Enligt den pressrelease som kom strax före lunch idag så handlar det om både tekniskt och kommersiellt samarbete över flera år dock inga detaljer kring hur dessa samarbeten kommer se ut.

Spontant känner man ju att detta är en grym chans för Sauber att verkligen komma tillbaka på kartan på allvar igen. Att få en titelsponsor av detta slag är jackpot och nu den andra tillverkaren på kort tid som går in i Formel 1 som sponsor med lite tyngre resurser. För inte länge sedan presenterade Aston Martin ett liknande samarbete med Red Bull och kanske har man satt en ny trend där det verkar som om Formel 1 på allvar är intressant som sponsorplattform igen.

Det är en rätt anmärkningsvärd comeback som Sauber nu gör från att vara bankrutt, och mer eller mindre uträknade halvvägs in i förra säsongen, till att nu kunna presentera en sådan deal som idag och jag tycker det visar på den seriositet bakom det nya ägarskapet som finns, detta är ingen dagsslända utan något man bygger för framtiden. Kanske även kan vara värt att tillägga att Alfa Romeo inte köper in sig i teamet utan enbart figurerar som titelsponsor

Att det blir en Italiensk huvudsponsor späder naturligtvis på ryktena om att detta kanske var nådastöten för Marcus Ericsson i Formel 1, att det är givet att det nu blir de båda Ferrarijuniorerna Charles Leclerc och Antonio Giovinazzi som kör 2018. Personligen är jag inte lika övertygad vilket jag redogjort för flera gånger. Det är en dyr affär att få denna exponering på Sauberbilen för Alfa Romeo och att dessutom köpa båda förarplatserna blir troligen lite väl mycket och därför är jag fortsatt positiv till att Ericsson har chansen att hänga kvar. Men visst, jag ska inte sticka under stol med att även jag är lite orolig för vilket besked som kommer. En sak är dock säker, skulle Marcus Ericsson få köra vidare har han helt plötligt hamnat i ett team som nu fått betydligt mer muskler i kampen om att bli bästa privat-team och jag tror man kommer vara med betydligt högre upp på gridden redan nästa säsong.

Slänger med veckans F1-podd också där vi inte riktigt hunnit analysera dagens besked även om vi berör ämnet