Stark insats av Gustav Malja…

Gustav Malja fick igår köra sina första varv i F1-bil på Hungaroring

Gustav Malja fick igår köra sina första varv i F1-bil på Hungaroring

Tillbaka hemma igen efter några minst sagt heta dagar i Budapest. Avslutade med att se första halvan av Gustav Maljas testdag med Sauber och måste säga att jag tycker han levererade över förväntan. Har även från andra källor fått veta att Gustav Maljas insats var riktigt stark, både på banan rent körmässigt men också när det gällde den inte så oviktiga feedback som teamet vill ha av föraren. 

Gustav Malja fick mycket beröm för sin goda feedback till ingenjörerna

Gustav Malja fick mycket beröm för sin goda feedback till ingenjörerna

Det är ingen större idé att titta på några varvtider, men om vi ändå leker med tanken att Pascal Wehrlein och Marcus Ericssons tider i lördags under kvalet gjordes med lite bränsle och på supersoft (1,19,9) så är inte Gustav Maljas 1.21.5 på samma gummiblandning så tokigt då Gustav körde långt ifrån kvaloptimerad. Nu ska vi dock komma ihåg att banan säkert var en sekund snabbare igår än den var i lördags men om vi kompenserar upp Maljas tid för detta och korrigerar för bränsle så var han inte alls speciellt långt bakom de ordinarie förarna vilket får anses vara riktigt bra med så få varv i bilen. Självklart är detta en ganska trubbig jämförelse men ger ändå en skaplig indikation.

Pulsen steg när det var dags för FIA:s obligatoriska hoppaurpåtid-test

Pulsen steg när det var dags för FIA:s obligatoriska hoppaurpåtid-test

Det som ändå var allra roligast var att se hur kul Gustav Malja tyckte denna test var, det riktigt lyste i ögonen på honom och även om det var slitigt i den 38-gradiga värmen så kunde han inte vänta på att få hoppa ner i bilen igen. Att det var lite nervöst syntes när det var dags för den obligatoriska kollen från FIA om du som förare kan komma ur bilen tillräckligt snabbt. Hela teamet stod och glodde och FIA:s tekniske delegat stod med tidtagaruret i högsta hugg, då är det inte konstigt om man blir lite skärrad men även det gick alldeles utmärkt. Ett reportage från testen kommer i våra sändningar från Spa efter sommaruppehållet.

Avslutningsvis så skulle jag självklart uppskatta en röst på mig bland MTG:s kandidater till Kristallen som årets sportprofil.. Rösta kan ni göra här.. och jag tror det går att rösta flera gånger:)

Här kommer även veckans F1-podd för den som är sugen..