Varför är Fernando Alonso på så gott humör?

Har Fernando Alonso anledning att vara på gott humör?

Har Fernando Alonso anledning att vara på gott humör?

Som många kanske känner till har jag ett flertal gånger skrivit att jag upplever Fernando Alonso på väldigt gott humör trots väldigt få anledningar till som det ser ut på banan just nu. Jag har misstänkt att han vet något inför framtiden som inte vi andra känner till och nu på förmiddagen fiskade jag upp lite info som kanske styrker detta.

Att Mclaren och Honda är på väg mot en skilsmässa har varit känt rätt länge men där många, bl a jag själv, ändå varit tveksamma till att teamet droppar Honda främst för att det vore en väldigt dålig affär rent ekonomiskt. Samtidigt är det så att Mclarens ägare (däribland Kronprinsen i Bahrain) har gott om pengar och möjligen bedömer risken på lite längre sikt att det kostar ännu mer att hänga kvar hos Honda än att titta på alternativ.

Jag har nu väldigt bra källor på att Honda och Mclaren går skilda vägar till 2018 och att man väljer en annan motorleverantör. Ännu intressantare blir det när man dessutom hör rykten om att ett byte till en annan motor (läs Mercedes) kan ske redan denna säsong, något jag trodde var närmast omöjligt med tanke på de komplicerade motorer som används i F1 sedan 2014. Men som förre F1-meknaikern Charlie Häggstam upplyste mig om så är det inga problem att byta själva hårdvaran, alltså det som bultas fast i monocoqouen, problemet är hur bilen i övrigt är designad med kylning och liknande. Ska Mclaren köra en annan motor än Hondas i år så kräver det stora resurser vilket man gissningsvis också har tillgängligt så för mig känns det numera som en realistisk chans att det faktiskt kan bli ett motorbyte för Mclaren redan innan denna säsong är över.

Detta är givetvis bara ett rykte än så länge som var och en får värdera efter eget tycke och smak men för mig är det starkt och trovärdigt vilket också skulle kunna förklara varför Alonso har känts superharmonisk senaste tiden. Som jag skrev för några veckor sedan tror jag Zak Brown och Alonso smitt stora planer för framtiden som då för Alonsos del blir fortsatt tillsammans med sitt nuvarande team.