Marcus Ericsson positiv inför Rysslands GP…

Sotji Autodrom, platsen för Rysslands GP

Sotji Autodrom, platsen för Rysslands GP

På plats i Sotji för säsongens fjärde race och tillbaka i den olympiska parken igen. Måste säga att banan här fortfarande är i väldigt gott skick, faktum är att hela stället växer så det knakar och man ser inget av det man hört om andra olympiska arrangörsstäder där anläggningarna bara står och förfaller. Banan som sådan är också rätt bra även om den är väldigt platt. Tre extremt olika sektorer med en snabb start med den långa kurva 3 som sticker ut, efter detta lite mer tekniskt genom sektor 2 för att avslutas väldigt långsamt med många 90 graders svängar och hård acceleration ur många kurvor där bl a god traction krävs. 

Marcus Ericsson lät laddad i den intervju jag gjorde under dagen och som senare i eftermiddag finns att se på viasatsport.se. Marcus kommer hit med en god känsla mycket p g a en bra test i Bahrain där man fann en hel del bra saker inför fortsättningen, mer i detalj vad det är kan ni läsa i detta inlägget. Lite nya grejer är det på Sauberbilen även denna helg, det mest synbara en ny variant på T-vinge men också några smärre ändringar på framvingen. Noterbart är också att Sauber tar ut nya motorer till båda bilarna denna helg vilket förhoppningsvis gör att Marcus Ericsson inte har sämre toppfart än den andra bilen mer vilket har varit fallet både in Kina och i Bahrain senast.

Valtteri Bottas under dagens presskonferens

Valtteri Bottas under dagens presskonferens

Fick också möjlighet att ställa några frågor till Valtteri Bottas på dagens presskonferens och frågande om han själv var nöjd med prestationen så här långt efter tre körda race. Svaret blev kort och gott nej, han upplevde inte att han nått upp den nivå han vill vara på och främst gällde detta söndagarna där han inte lyckats fullt ut. I Kina blev det riktigt tokigt med snurrningen bakom säkerhetsbilen men vad jag inte visste var att det även var problem med hjulupphängningen. Senast i Bahrain var det däcken som stökade till det med för högt däcktryck inledningsvis på det första setet däck men Bottas sa också att han haft lite annan set up än Hamilton, mer åt kvalhållet, detta i kombination med att han var på enarna strategi gjorde, som han själv sa det, att det såg ännu värre ut fick det var. På frågan om de är favoriter inför helgen så ville han inte riktigt hålla med även om han menade att den lägre temperaturen här i Sotji jämfört med Bahrain senast gör att de borde kunna hålla liv i däcken på ett bättre sätt.

Daniel Ricciardo under dagens frågestund

Daniel Ricciardo under dagens frågestund

Fick under eftermiddagen också en pratstund med Daniel Ricciardo som för en gång skull inte svarade på mina utan några av er tittares frågor, kan verkligen rekommendera detta reportage som kommer inför kvalet på lördag. Ricciardo är en helt underbar personlighet och bjuder verkligen på sig själv, man bara önskar att fler förare kunde vara som honom.

På begäran (Urban Larsson) så lägger jag även ut veckans F1-podd som nu finns ute