Audi + F1 = sant?

Är Audi på väg till Formel 1?

Är Audi på väg till Formel 1?

Rykten om att Audi skulle vara aktuella för Formel 1 har dykt upp igen, detta efter att det rapporteras att Volkswagen skickar en representant för Audi till det F1-motormöte som ska hållas i Paris på fredag där det nuvarande men framförallt det kommande motorreglementet, från 2021 och framåt, ska diskuteras. Att det är just Audi av VW:s varumärken som det talas om är kanske inte så konstigt då Audi precis klivit av sportvagns-VM (WEC) och nu endast tävlar i DTM och med ett visst engagemang också i Formula E, det torde därmed finnas visst utrymme för den tyska bilfabrikanten att göra något mer.

Personligen är jag tveksam, tror det är väldigt få motortillverkare/bilmärken utanför Formel 1 som just nu vill hoppa på sporten i någon form, inte minst för att det är väldigt tydligt just nu hur svårt det är att utveckla den motortyp som nu används och med de risker som detta innebär för varumärket om man misslyckas. Det som Honda nu går igenom är inget som något varumärke, oavsett bransch, vill vara med om, tidigare har jag tyckt att det stålbad som Pirelli gått igenom varit extremt tufft för deras trovärdighet men frågan är om inte det Honda nu upplever är ännu värre, speciellt med tanke hur mycket pengar som man satsat.

Ska vi få fler motortillverkare i Formel 1 måste testandet av dessa motorenheter underlättas genom att man t ex låter eventuella spekulanter köpa sig en bil av något äldre modell som sedan anpassas för ändamålet. På så sätt skulle man undvika det som flera av dagens motorleverantörer råkat ut för, att motorerna fungerar i testbänken/dynon men inte alls när den sitter där den ska på bilen.

Avslutningsvis en liten påminnelse om veckans F1-podd som avhandlar det mesta efter förra helgens premiär..