Förarbyte i Sauber…

Pascal Wehrlein hoppar av premiärhelgen i Australien p g a bristande fysik

Pascal Wehrlein hoppar av premiärhelgen i Australien p g a bristande fysik

På förmiddagen lokal tid i Melbourne nås vi av beskedet att Pascal Wehrlein avbryter premiärhelgen för Sauber. Anledningen ska vara att han fysiskt inte är redo att köra resten av helgen och frågetecken fanns ju inför med bara två genomförda testdagar efter skadan han ådrog sig under Race of Champions. Med dagens besked gissar jag att arrangören för RoC, svenske Fredrik Jonsson, får betydligt svårare att få förare att ställa upp i fortsättningen.

Lite förvånande får man ändå säga, visst är bilarna tuffare att köra i år men inte SÅ mycket jobbigare. Jag börjar fundera på om det inte är så att Mercedes är oroliga att Pascal Wehrelin inte håller måttet och riskerar att få ordentligt med stryk av Marcus Ericsson denna helg och därmed använder fysiken som en förevändning att skydda deras juniorförares varumärke. Jag anar kort och gott lite fulspel från Mercedes sida.

Ersätter gör nu Italienaren Antonio Giovinazzi, (som också hoppade in för Wehrlein under testerna i Barcelona) som får en allt annat än lätt uppgift, dels har han begränsat med tid i en Formel 1-bil och dels så har han aldrig kört här i Melbourne tidigare. Självklart är det också en möjlighet för honom att köra men att ha några förväntningar på honom överhuvudtaget är inte aktuellt som jag ser det, det blir till att bara köra igenom resten av denna helg och skaffa sig så mycket erfarenhet som möjligt. Någon press utifrån lär Giovinazzi inte heller ha vilket gör att han kan ta sig an uppgiften relativt avslappnad. Antonio Giovon