Sauber backar tillbaka…

Sauber i depån med bl a den äldre versionen av bardgeboards på bilen

Sauber i depån med bl a den äldre versionen av bardgeboards på bilen

Jag noterade tidigare i morse att Sauber körde med den gamla framvingen när Marcus Ericsson passerade och jag gick därför ner till garage för att kolla lite närmare och där såg jag även att de äldre, blålackade bardgeboards man använde förra veckan satt på. Troligen är det då även det gamla golvet på bilen vilket leder mig att tro att teamet bestämt sig för att backa tillbaka på denna veckas uppdateringar till det man körde förra veckan, vilket man vet fungerade bättre.

Ett klokt beslut känns det som med tanke på den ringa tid man har kvar nu till premiären, bättre att satsa på det man vet fungerar bäst och istället fokusera på att förbättra de nya delarna baserat på den data man samlat på sig under denna vecka. Dock är det lite trist är de nya delarna inte visade sig fungera direkt, nyckeln för de små teamen att inte halka efter för mycket är att uppdateringarna fungerar så snabbt som möjligt när de kommer på bilen. Detta har varit framgångsreceptet för både Williams och Force India de senaste säsongerna som båda är relativt små team som inte har råd med ”trial and error” på samma sätt som storfräsarna.