Marcus Ericsson tar över efter lunch…

Pascal Wehrlein har kört sina första varv i Sauber C36

Pascal Wehrlein har kört sina första varv i Sauber C36

Precis varit nere och fått några ord med Pascal Wehrlein som är klar med körningen fram till lunch – och för denna dag visade det sig. Man har ändrat planerna och stoppar ner Marcus Ericsson i bilen efter lunchuppehållet. När jag frågade Pascal om detta sa att han att detta var planerat då ambitionen är att köra 140 varv idag med bedömningen att detta kanske är i mesta laget för en första dag, speciellt med tanke på hans skada. Just detta med att det var planerat i förväg var nyheter för mig då Marcus Ericsson när jag pratade med honom sa att han enbart var här som en reservplan ifall ryggen för Wehrlein inte skulle hålla.

Wehrlein sa annars att han inte har några problem med ryggen längre, att skadan inte varit speciellt allvarlig och att det var en pina att gå här förra veckan och inte få köra då han uppfattade sig vara redo för det redan då.

Se intervjun jag gjorde med Pascal Wehrlein på viasatsport.se