Pascal Wehrlein klar för Sauber…

Tyske Pascal Wehrlein bekräftades idag som förare för Sauber under 2017

Tyske Pascal Wehrlein bekräftades idag som förare för Sauber under 2017

Det blir Pascal Wehrlein som kommer att köra för Sauber under 2017, det meddelar Sauber i ett pressmeddelande för en stund sedan. Ingen jätteskräll att det blev den unge tysken som blir Marcus Ericsson teamkamrat kommande säsong sett till de rykten som föregått detta men nu är det alltså helt klart.

“Jag är mycket glad över att få vara en del av Sauber F1 Team kommande säsong. Det blir en ny utmaning i ett nytt team och jag är verkligen laddad och ser fram mot detta nya äventyr. Vårt mål blir att etablera oss som ett stabilt mittfältsteam som på reguljär basis kan plocka poäng. Med detta sagt så ska jag göra mitt allra bästa för att supporta Sauber. Nu ser jag fram mot att träffa alla i teamet och starta förberedelserna inför säsongen 2017.”

Pascal Wehrlein blir en bra måttstock för Marcus Ericsson då tysken är relativt högt ansedd i depån, dock har han föregåtts av en hel del rykten kring sin person och den attityd han haft till omgivningen som inte alltid uppskattats. Jag gissar att det faktum att Mercedes inte haft honom högst upp på som ersättare till Nico Rosberg också är en tydlig signal att det finns lite saker att slipa på. Blir spännande och se hur relationen mellan Marcus Ericsson och Pascal Wehrlein kommer att utvecklas.