Bekräftelsen kommer allt närmare…

Claire Williams har nu bekräftat att hon är beredd att släppa Valtteri Bottas

Claire Williams har nu bekräftat att hon är beredd att släppa Valtteri Bottas till Mercedes

Det kom rätt tydliga besked häromdagen från Claire Williams om att Valtteri Bottas är på väg till Mercedes, så långt är nog ingen överraskad. Hon menar att Williams inte vill stå vägen för Bottas möjligheter att köra för världens bästa Formel 1-stall men tillägger samtidigt att det måste bli bra för Williams också och det är just kring detta den stora knuten ligger. 

Samtidigt som Valtteri Bottas är på väg till Mercedes är teamets tekniske direktör Paddy Lowe på väg till Williams och även om detta är två separata saker så hör de sannolikt ihop ändå. Mercedes har redan bekräftat att Lowe lämnar och nu har s k ”garden leave”, ett slags karantän där han inte tillåts jobba för något annat team förrän efter en viss tid då han inte längre anses kunna skada sin förra arbetsgivare genom att ha aktuell information om sitt förra teams bil.

Eftersom Mercedes är mycket angelägna om att få över Bottas som ersättare till Nico Rosberg så har man ett bra läge att sätta press på Mercedes att förkorta Lowes karantän och därmed få in honom i produktionen snabbare vilket är välbehövligt då den han efterträder, Pat Symonds, redan har lämnat teamet. Min gissning är att dröjsmålet kan ha med detta att göra.

Det datum som florerat kring en bekräftelse från Mercedes har varit den 23/1 men nu lutar det åt att något kommer att hända denna vecka och då blir det sannolikt också officiellt att Pascal Wehrlein kör för Sauber och att Felipe Massa skjuter på sin pensionering från F1.

Slänger även med den senaste F1-podden där jag och Erik Stenborg också diskuterar situationen med Mercedes, Bottas och Williams en hel del..