Sammanfattning av dag 3 i Barcelona där Nico Hülkenberg var snabbast…

Nico Hülkenberg snabbast i Barcelona idag.

Nico Hülkenberg snabbast i Barcelona idag.

Tredje dagen av tester i Barcelona hade Force India i topp med Nico Hülkenberg bakom ratten, de ordinarie förarna får bara varsin dag i bilen denna första testvecka och därför testade man nog bredare än flera av konkurrenterna. Force India var det enda teamet som körde super soft vilket förklarar den snabba varvtiden jämfört med de övriga.

Romain Grosjean och Haas F1 var näst snabbast efter ett varv mot slutet av dagen på soft. I det stora hela en bra dag för det amerikanska teamet men där ett elektronikfel höll bilen i garaget en kortare period, motorn gick i safemode helt plötsligt vilket behövde åtgärdas i depån. Överlag en stabil insats och totalt 82 varv och Haas imponerar med bra ordning på materialet så här tidigt under testerna.

Kimi Räikkönen och Ferrari blev fördröjda idag av ett fel på bränslesystemet

Kimi Räikkönen och Ferrari blev fördröjda idag av ett fel på bränslesystemet

Kimi Räikkönen hade en tuff första dag hos Ferrari med ett fel på bränslesystemet som tog nästan hela förmiddagen att få ordning på. Strax innan lunch kunde han docck göra de första installationsvarven och efter lunch var det full fart men några varvtider jagade man överhuvudtaget.

Mercedes, med överlägset flest km körda så här långt, delade idag upp körningen på båda förarna som börjar bli slitna, det kostar på att köra 800 km om dagen. Hittills under de tre dagarna har man bara kört mediumdäck och verkligen enbart fokuserat på tillförlitlighet och att lära sig bilen snarare än varvtider.

Toro Rosso körde också många varv idag, i huvudsak på medium, hela 160 varv blev det för spanjoren Carlos Sainz. Bilen ser ut att fungera som den ska, om den är snabb nog får vi kanske se i nästa vecka när det börjar bli aktuellt att visa korten lite mer. Även Sauber fick mycket gjort med vad man kan få ut av info från den gamla bilen. 115 varv blev det med stort fokus på att fortsätta samla data om aerodynamiken och däcken.

En glad Kevin Magnussen var tillbaka i en Formel 1-bil idag för Renault

En glad Kevin Magnussen var tillbaka i en Formel 1-bil idag för Renault

Danske Kevin Magnussen var givetvis glad och nöjd över att vara tillbaka i en Formel 1-bil, 111 viktiga varv för Renault idag som haft en hel del strul inledningsvis med tekniken. Det gick inte helt problemfritt idag heller men klart mindre bekymmer än det varit dag 1 och 2

Red Bull hade en rätt undanskymd tillvaro långt ner på tidlistan och det var emellanåt långa peroder i garaget för ryske Daniil Kvyat som idag satt i bilen. Totalt 74 varv idag och utna några rapporter om större problem på bilen. Williams Felipe Massa fick däremot avbryta i förtid med en oljeläcka som teamet behövde ta hand om, innan dess han brasilianaren med 109 varv. Mclaren kunde inte heller köra hela dagen, där var det en hydralikläcka som satte stopp för Jenson Button möjligheter att vara på banan. Detta tog för lång tid att åtgärda, beror på att man ofta måste montera bort hela motorn för att åtgärda felet men man säger att det inte ska vara någon fara för den avslutande testdagen i morgon.

Avslutningsvis har vi Manor där rookien Rio Haryanto gjiorde sin första dag som Formel 1-förare. Sporadiskt på banan under förmiddagen med betydligt mer körning efter lunch. En liten avåkning hann han med också just innan lunch när han bromsade på sig in i kurva 5 och hamnade i sandfållan.

Sista dagen här i Barcelona i morgon och då är givetvis bloggen igång igen med LIVE-rapporteringen från kl 09.00

Resultat dag 3 Barcelona

1 Hulkenberg Force India  SS 1m23.110s
2 Grosjean Haas  S 1m25.874s
3 Raikkonen Ferrari  M 1m25.977s
4 Magnussen Renault  S 1m26.014s
5 Rosberg Mercedes  M 1m26.084s
6 Sainz Toro Rosso  M 1m26.239s
7 Nasr Sauber  S 1m26.392s
8 Hamilton Mercedes  M 1m26.421s
9 Kvyat Red Bull  M 1m26.497s
10 Massa Williams  M 1m26.712s
11 Button McLaren  M 1m26.919s
12 Haryanto Manor  M 1m28.249s