Strulig start på helgen i Mexiko…

Depån på Autodromo Hermanos Rodriguez

Depån på Autodromo Hermanos Rodriguez

En klart strulig helg så här långt i Mexiko med chockartad upplevelse när vi landade följt en två timmars biltur i sinnessjuk trafik via ackrediteringen till banan igår morse, följt av min dator som stals från kommentatorshytten. Nåja, som någon skrev, nu får jag i alla fall anledning att uppdatera med en ny dator när jag kommer hem.

Hur som helst är vi plats på banan idag fredag, med en lånedator (tack fotomange), någon timme innan första träningen ska dra igång och faktum är, trots mycket trafik, så tog det bara drygt 20 min att ta sig till paddocken idag verkligen inget att klaga på. Det har regnat under natten/morgonen men just nu uppehåll och en del sol, 17 grader i luften och 19 grader i asfalten.

En av Toro Rossos bilar inför besiktningen igår.. Teamet tror inte att den höga höjden gynnar deras Renaultmotor

En av Toro Rossos bilar inför besiktningen igår.. Teamet tror inte att den höga höjden gynnar deras Renaultmotor

Ska bli en spännande helg här i Mexiko City, speciellt med tanke på den höga höjden (2200 m över havet) som betyder ca 20 procent mindre downforce, omsatt i de nivåer som kördes i Austin blir det här i Mexiko motsvarande Monza som har säsongens lägsta nivåer. På detta kommer även det faktum att motorerna kommer att få jobba lite annorlunda, främst gäller detta turbon som kommer att varva betydligt mer än normalt. Ingen verkar riktigt veta vad detta får för påverkan men det betyder definitivt att motorn påfrestas mer, nu påverkas en turbomotor betydligt mindre än en normalaspirerad dito som, enligt uppgift, tappar ca 10% av effekten var 700:ade meter. En Turbomotor börjar känna av höjde på riktigt allvar över 2500 möh.

Baseball-arenan på bana här i Mexiko har fantastiska åskådarplatser

Baseball-arenan på bana här i Mexiko har fantastiska åskådarplatser

På allt detta kommer också att banan i princip är helt oanvänd vilket betyder mycket lite grepp i asfalten, skulle gissa att vi under helgen får se kraftigt förbättrade varvtider genom alla träningspass, kval och race. Det som är riktigt imponerande är den s k baseball-arenan, kurva 13, 14 och 15. Vilken fullträff för de åskådare som kommer att sitta där, enligt arrangören har den delen på banan plats för ca 30.000 åskådare och man kommer att få se bilarna kubbas på i låg fart genom de trixiga svängarna, blir sannolikt en höjdare.