”Bland det roligaste jag gjort i en bil”

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP 2014 - blir det en upprepning i år?

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP 2014 – blir det en upprepning i år?

Har haft en av väldigt få lediga helger under året, dessutom lagom till det fina vädret dök upp. Givetvis mycket uppskattat även om årets säsong bjuder på lite mer ledighet än vad som var planerat. Att Tysklands GP uteblev öppnade upp schemat en aning vilket också är rätt skönt med tanke på att det loppet också skulle ha gått mitt i sommaren. Nu blir det istället tre veckors lucka till Ungerns GP efter England och därefter sommaruppehåll.

Kommande helg bär det av mot England och Silverstone. Har alltid gillat det gamla krigsflygfältet och racen som körts där, stämningen är alltid på topp oavsett om det är stekande hett eller hällregn. Man känner även den genuina kärleken till sporten från publiken på plats som nog får anses vara den kanske mest kunniga i hela världen. England och Storbritanniens GP är ”kärringen mot strömmen” där det väntas bli helt utsålt och där något bristande intresse för sporten knappast kommer att märkas. Goodwood Festival of Speed den gångna helgen var, av jag läst mig till, också en stor publiksuccé vilket visar på att intresset för motorsport rent generellt i England är på topp.

För egen del är höjdpunkten hittills med Silverstone givetvis körningen i Caterham Seven-bilen med Marcus Ericsson som instruktör förra året. Bland det roligaste jag gjort i bil, man önskar bara att vi hunnit med några fler varv.

Rent sportsligt så tror jag inte på några stora förändringar inbördes mellan teamen. Mercedes kommer att dra full nytta av sin starka och tillförlitliga motor som tillsammans med ett mycket bra chassi kommer att bli en övermäktig uppgift för de övriga. Bakom Mercedes kan det dock bli en bra fight mellan Williams och Ferrari. Williams hade mycket uppdateringar i Österrike som dessutom verkade fungera tillfredställande på en gång. Detta med att få alla nya grejer på bilen att fungera i praktiken, och inte bara i datorn eller vindtunneln, var något av Williams adelsmärke förra säsongen och jag tyckte vi såg senast att man närmat sig Ferrari även om tredjeplatsen var något av en bjudning från Italienarna.

Force India sägs ha ett nytt chassi på gång till Storbritanniens GP och är detta bättre än det nuvarande så kan det bli en rejäl boost för teamet. Men det var just detta med att få allt att lira i praktiken också, vi får nog avvakta och se helt enkelt. Men faktum är att Force India har en formtopp just nu och ser absolut ut att kunna vara med och slåss om platserna bakom de tre snabbaste teamen. Främsta utmanare är givetvis Red Bull, Lotus och kanske även Toro Rosso.

Jenson Button ( t v) mycket glad efter en tredjeplats i kvalet och en fjärde plats i mål för Mclaren på Silverstone 2014 - knappast möjligt i år

Jenson Button ( t v) mycket glad efter en tredjeplats i kvalet och en fjärde plats i mål för Mclaren på Silverstone 2014 – knappast möjligt i år

Sauber får nog rikta in sig på att hålla Mclaren och Manor bakom sig, något annat tror jag inte är möjligt sett till hur de senaste helgerna varit. Och apropå Mclaren så kan det knappast gå sämre i England än vad det gjorde i Österrike senast. Extremt viktigt nu för Mclaren-Honda få till en motor som inte krånglar så att man slipper fler bestraffningar. Det känns mer eller mindre omöjligt för Honda att under årets säsong få till en motor som är tillräckligt konkurrenskraftig men däremot borde det gå att få lite tillförlitlighet.

På torsdag morgon går flyget mot London och jag/vi är som vanligt superladdade med intressanta podgäster där Finske Formel 1-kommentatorn Oskari Saari är veckans gäst. Passar även på att besöka Björn Wirdheim, som bor i närheten av banan, och spelar in nästa veckas pod.