”Man ska ha lite röta ibland”

Svenske Gustav Malja blev 8:a i det första racet av två i World Series på Spa Francorchamps

Svenske Gustav Malja blev 8:a i det första racet av två i World Series på Spa Francorchamps

Precis kommenterat det första racet i World Series från SPA i Belgien, blev ingen omkörningsfest direkt och vinst för Matthieu Vaxiviere från Frankrike med Gustav Malja i mål som 8:a. Banan är magnifik och även om man inte direkt längtar efter att bo på något litet hotell mitt ute i skogen, uppe i Ardennerna, och frysa sig igenom fyra dagar med regn och rusk så är ändå SPA en av de absolut häftigaste banorna i hela världen. Må den aldrig försvinna från kalendern!

Har annars läst att FIA vill ha ytterligare team i Formel 1 redan till nästa säsong, väcker egentligen bara en fråga hos mig. Hur ska detta går till?

Det enda som diskuteras i Formel 1 idag är ekonomi och hur de team som redan finns i sporten ska få ekonomi i sin verksamhet. Vi vet att Gene Haas kommer med Haas F1 till nästa säsong och har förberett sig i 1,5 år för sin ankomst i Formel 1 och har vad jag förstår inte alls klart med alla sponsring som krävs. Nu kommer FIA i slutet på maj ut med en önskan om att få ett tolfte team på gridden till nästa säsong. Jag skulle säga att det är en omöjlig uppgift om det nu inte är så att FIA redan har ett team som redan har utryckt önskemål om att få köra.

Och vad ska Formel 1 med ett team till och göra, det finns ju inte pengar så det räcker för de som redan tävlar? Utan att ha grävt nämnvärt i ämnet känns det som ett slag i luften. Vi får väl se vad som händer med detta men jag skulle bli mycket förvånad om det står 24 bilar på startlinjen i Melbourne nästa vår.

En del av er har säkert sett det lilla sammandrag som finns från Monacos GP på Formula1.com där vi lite snabbt fick se när Carlos Sainz var mycket när att köra in Marcus Ericsson. Det var bokstavligen mm från att bli en rejäl smäll, här en lite längre video från händelsen.. Det gäller att ha lite röta ibland

 

The closest anyone has ever come to crashing without crashing

Posted by WTF1 on den 30 maj 2015