Försäsongen över – Melbourne nästa

Nico Rosberg kan verkligen göra tummen upp efter att alla testdagar inför säsongs är körda

Nico Rosberg kan verkligen göra tummen upp efter att alla testdagar inför säsongs är körda

Då var försäsongen för Formel 1 2015 klar. Det känns som vi fått svar på de flesta av våra frågor på förhand.

Mercedes är som jag skrev igår storfavoriter i år igen, man har ett klart övertag och det ska mycket till för att någon ska kunna utmana.

Har Red Bull och Daniel Ricciardo maskerat sin form?

Har Red Bull och Daniel Ricciardo maskerat sin form?

Sista dagen här i Barcelona bjöd inte på några jätteskrällar, möjligen det faktum att Red Bull inte såg bättre ut än vad de gjorde, men jag tror faktiskt man ”sandbaggat” lite och kört bilen minst 20 kg tyngre än i ett ”riktigt” kval på mjuka däck. Varför man gör det vet jag inte men jag har svårt att tro att RB11 inte är snabbare än Sauber C34 vilket tiderna idag inte riktigt visade. Daniel Ricciardos tid på soft var enbart en tiondel snabbare än Felipe Nasr på samma typ av däck och det tror jag inte riktigt på, avståndet är nog större.

Tyckte också vi såg prov på att Force India kan ha en del kvar innan man är ikapp de övriga, inget konstigt med det då den nya bilen inte rullat många dagar. Detsamma gäller givetvis också Mclaren som även denna avslutande dag spenderat mest tid i garaget.

Ingen bra avslutande dag för Lotus och Pastor Maldonado

Ingen bra avslutande dag för Lotus och Pastor Maldonado

Lotus avslutande dag tog slut i förtid då Pastor Maldonado körde av i utgången av kurva 4 med sönderslagen hjulupphängning som följd.

Nu åker alla hem härifrån med mängder av data att analyser men redan nästa vecka flyger bilar och övrig utrustning till Melbourne och kommer sedan inte hem igen förrän efter Bahrain GP. Självklart kommer det att flygas in uppdateringar i den mån man hinner få fram några och om det finns resurser men det som körts detta veckoslut här i Barcelona är i praktiken det som gäller för de fyra första racen på säsongen.

Om precis två veckor vet vi vem som lyckats bäst i premiären.