Esteban Gutierrez klar för Ferrari…

Mexikanen Esteban Gutierrez är klar som tredjeförare hos Ferrari

Mexikanen Esteban Gutierrez är klar som tredjeförare hos Ferrari

Mexikanen Esteban Gutierrez fick som bekant lämna Sauber och Formel 1 efter den gångna säsongen men nu dyker han lite överraskande upp hos ett av storteamen som tredje/reservförare. Idag presenterar nämligen Ferrari Guti som deras reserv för nästa säsong och kan man inte köra reguljärt får en plats hos Ferrari som reserv vara ett helt ok alternativ.

Läs mer om Esteban Gutierrez framtid i Ferrari här

Läser annars idag att Volvo nu lägger ner sin satsning på motorsport, ett beslut som förvånar en aning med tanke på de senaste årens satsningar utanför Sverige på WTCC och V8 Supercars, det senare blev dessutom en dundersuccé för märket med stora framgångar redan första säsongen. Att STCC inte lockar speciellt ur ett marknadsföringsperspektiv kan jag förstå, serien genomgår inte sina bästa dagar men ser ändå ut att vända uppåt igen och visst ska väl en svensk standardbilsserie ha ett ”svenskt” märke till start med ordentlig uppbackning. Nu blir det intressant och se hur mycket Polestar kan dra runt detta själva utan stöd från Volvo centralt, som f ö väljer att avsluta all motorsportverksamhet men fortsätter stödja ”publiksporten” Ocean Race!

Om bara några dagar, (tror den 18:e dec) kommer nästa nummer av Teknikens Värld och i det numret får du en längre intervju jag gjort med Marcus Ericsson efter sin debutsäsong i Formel 1. Vi går där igenom säsongen som den blev och hur han nu ser på framtiden tillsammans med Sauber. Kan alltså varmt rekommendera detta nummer som blir perfekt julläsning att inhandla för den som inte, osmart nog, redan prenumererar på tidningen och då får den direkt i brevlådan.

David Coulthard tog hem årets titel i Race of Champions

David Coulthard tog hem årets titel i Race of Champions

Är väl också på sin plats att skicka ett grattis till David Coulthard som tog hem Race Of Champions igår och blev champion of champions. Efter att ha sett arrangemanget över de två dagarna kan man väl konstatera att glamouren över ROC inte riktigt finns kvar. De riktiga storstjärnorna, som gör det till race of champions, saknas och Bushy Park var inte heller den festligaste anläggningen man sett även om banan/banorna var bra mycket bättre på Barbados än i Stadium-utförande på t ex Wembley. Mer plats att köra racerbil vilket jag tror gynnade en förare som Coulthard som verkade trivas alldeles ypperligt. Jag vet att Fredrik Johnsson jobbar stenhårt hela året på att få så bra förare som möjligt men det verkar bli svårare och svårare, Jolyon Palmer och Esteban Ocon i all ära, det är inte de förarna som publiken vill se i första hand.