Marcus Ericsson testar för Sauber…

Slut på kommentatorsuppdrag nu för Marcus Ericsson som ska testa för sitt nya team Sauber under tisdag och onsdag

Slut på kommentatorsuppdrag nu för Marcus Ericsson som ska testa för sitt nya team Sauber under tisdag och onsdag

Ingen skräll direkt att Marcus Ericsson bekräftats som den som ska testa Sauber C33 de två sista lördagarna på årets säsong. Redan när kontraktets avslutades med Caterham i förtid så kunde man ana att ambitionen då var att få en första smak på det nya teamet så snabbt som möjligt vilket nu alltså blir fallet. Att bara Marcus får chansen beror just på kontraktssituationen som råder för Felipe Nasr som tillhör Williams några dagar till då kontrakten ofta är skrivna så att man inte kan köra för ett ev nytt teman förrän efter årsskiftet. Samma situation gäller t ex även Sebastian Vettel som hade hoppats få provköra Ferrarin redan nu men tvingas alltså vänta till 1 februari och de första försäsongstesterna i Jerez.

För Marcus del blir det en rätt enformig dag i morgon  då teamet mest vill ägna sig åt att göra en hel del aeroutvärdering samt prova lite nya delar, så räkna inte med några fantomtider men det är ändå en bra möjlighet för Marcus att få lära känna sitt nya team och börja bygga de relationer som kommer att bli viktiga under nästa säsong.

Såg också att Caterham, mot alla odds, också ska testa. Will Stevens kommer att köra och det får kanske ses som ett gott tecken ändå, att Caterham har pengar kvar för att köra två testdagar. Tycker f ö att Will Stevens gjorde en klart godkänd debut i gårdagens race

Test line-up

Red Bull: Tisdag: Carlos Sainz; Onsdag: Daniel Ricciardo.

Mercedes: Tisdag: Nico Rosberg; Onsdag: Pascal Wehrlein.

Ferrari: Raffaele Marciello och Kimi Raikkonen – vilka dagar ej bestämt

Lotus: Esteban Ocon och TBC.

McLaren: Tisdag och Onsdag: Stoffel Vandoorne.

Force India: Tisdag: Jolyon Palmer; Onsdag: Spike Goddard.

Sauber: Tisdag och Onsdag: Marcus Ericsson.

Toro Rosso: Tisdag och Onsdag: Max Verstappen.

Williams: Tisdag: Valtteri Bottas; Onsdag: Felipe Nasr.

Caterham: Tisdag och Onsdag: Will Stevens.