Kampen om VM-titeln får fortsätta…

Toto Wolff träffade tillsammans med Paddy Lowe de båda förarna vid Mercedes högkvarter i Brackley och redde ut ett och annat efter Belgiens GP

Toto Wolff träffade idag tillsammans med Paddy Lowe de båda förarna vid Mercedes högkvarter i Brackley och redde ut ett och annat efter Belgiens GP

Idag hade Mercedes kallat till möte mellan Toto Wolff, Paddy Lowe och de båda förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg för att reda ut situationen som uppstått efter sammanstötningen i Belgiens GP för en knapp vecka sedan. I ett pressmeddelande efter detta möte meddelade teamet att förarna även i fortsättningen är fria att köra mot varandra fullt ut men att några fler sammanstötningar inte accepteras. Vidare meddelas att Nico Rosberg tagit på sig skulden för det inträffade och bett om ursäkt, Mercedes har även vidtagit en än så länge ospecificerad diciplinär åtgärd mot Nico Rosberg.

Så vad ska vi tro om detta då?

För det första så måste man ju utgå från att det som står pressmeddelandet stämmer, att förarna verkligen är fria att gå för fullt. I mina ögon var Mercedes tvungna att låta kampen fortsätta för sitt anseendes skull, man kan inte gå en halv säsong och skaffa sig goodwill för att man låter kampen pågå och vid första bästa incident säga stopp. När det gäller ev skuld till det inträffade så känns det mer som om teamet bestämt sig för vem som var skyldig och dragit åt tumskruvarna, d v s Rosberg blev helt enkelt tvungen att ta på sig skulden vare sig han vill det eller inte och det var nog principiellt viktigt för Lewis Hamilton att det står klart och tydligt att Nico är skyldig och att han ber om ursäkt.. riktigt så enkelt är det nog inte i verkligheten. Ska vi även gissa att det försvann en större summa från Rosbergs lönebesked nästa månad?

Ska John Booth få driva Marussia-teamet vidare med nya ägare

Ska John Booth få driva Marussia-teamet vidare med nya ägare

Efter en extrem trasslig helg på Spa verkar nu en försäljning av Marussia vara nära förestående . Den ryska backningen försvinner efter den här säsongen och jag gissar att teamet hamnat i ett läge liknande det vi hade i Caterham med en ägare som inte släpper till några pengar alls och som därför tvingar fram en försäljning för att teamet ska överleva överhuvudtaget. Enligt mina källor kan det ske så snart som före Italiens GP.