Så här blir Formula E…

Premiären för den första, helt och hållet, eldrivna racingserien närmar sig med stormsteg. Premiären för Formula E blir i Peking den 13 september och teamen fick för några dagar sedan chansen att verkligen simulera en hel racehelg som består av 2 träningar, 45 och 30 min långa, följt av kval och race. Det mest speciella med Formula E är kanske att förarna byter bil mitt under loppet för att få full effekt igen, ett depåstopp som verkligen blir något utöver det vanliga.

Här en film från den första riktiga simuleringen av en Formula E-helg

Många har frågat mig om det blir TV-sändningar i hos Viasat Motor och jag vet att diskussioner pågår men har inget definitiv besked att ge kring var man kan komma att se detta speciella mästerskap.. Jag är väldigt spänd på hur det kommer att se ut när bilarna rejsar varandra på riktigt för första gången och ser fram emot premiären om en dryg månad, vem vet jag kanske t o m kommenterar? En sak är säker, det stabila krafter bakom detta mästerskap och föraruppställningen mycket imponerande, det jag trodde var en ploj har visat sig vara på blodigt allvar..