Sista rycket innan semester…

Williams Felipe Massa före sin teamkollega under Österrikes GP men har på senare tid fått spela andrafiolen i teamet

Williams Felipe Massa före sin teamkollega under Österrikes GP men har efter en serie mindre lyckade resultat den senare tid fått spela andrafiolen i teamet

På plats i Budapest och det mesta har rullat på ungefär som vanligt en torsdag inför ett GP. Förarna har sina mediaträffar och svarar lugnt och tålmodigt på det mesta. Dagens topic för Felipe Massa har givetvis varit hans tuffa uttalanden om unga förare som han tycker kör för vilt efter incidenten med Kevin Magnussen på Hockenheim. Massa var inte allt för sugen att ta den diskussionen vidare men får ju leva med frågorna när han gick på så hårt efter Tysklands GP. Frågan berördes även på FIA:s presskonferens där ingen av de deltagande förarna först ville svara överhuvudtaget men där Kamui Kobayashi till slut tog bladet från munnen. Nu blev det absolut ingen sågning av Massa men man kunde ”höra” mellan raderna att Kobayashi och de övriga knappast tyckte att Kevin Magnussen gjort något fel men ville samtidigt inte peka ut Felipe Massa som den som felat. FIA tyckte redan i söndags att det var en raceincident och det är nog precis vad det var även om den hade kunnat undvikas om Massa varit lite mer observant in i situationen. Den mest rutinerade av dem allihopa på startgridden, Jenson Button, svarade med ett mycket tydligt ”NO” på frågan om han höll med om Massas kritik mot de unga förarna i fältet.

Finländaren Valtteri Bottas har all anledning att vara glad efter tre raka pallplatser

Finländaren Valtteri Bottas har all anledning att vara glad efter tre raka pallplatser

Fick även en kort pratstund med den andre Williamsföraren, Valtteri Bottas, och snacka om skilda världar. Full av självförtroende fick han betydligt mer bekväma frågor om sina chanser under helgen, chanser som han bedömde som ganska stora. Williams har med sig ett upptateringspaket hit till Budapest som förhoppningsvis ska ge lite mer downforce, något man lidit brist på men kunnat kompensera för med grymt bra toppfart. Ett litet aber för teamet är att man bara har ett av de nya (snabbare) golven kvar och det sitter på Valtteri Bottas bil då Felipe Massas gick sönder i kraschen med Magnussen i söndags. Det är av största vikt att även Massa nu börjar ta stora poäng om man ska kunna utmana Red Bull om andraplatsen i konstruktörsmästerskapet.

Till sist en nyhet som berör amerikanen Alex Rossi, tidigare en av reserverna hos Caterham men som bröt med teamet ungefär samtidigt som den nya ledningen hos Caterham tillträdde. Alldeles nyss kom han ut från Marussiagaraget för fotografering och kommer om en liten stund att tillkännages som ny reserv hos Caterhams grannar i depån istället.