Mexikos GP 2015…

 

Mexikanen Sergio Perez ser ut att få chansen att köra på hemmaplan nästa säsong

Mexikanen Sergio Perez ser ut att få chansen att köra på hemmaplan nästa säsong

Igår bekräftade Bernie Eccelstone för den amerikanska tidningen Forbes att Mexikos GP kommer tillbaka på F1-kalendern fr o m nästa säsong vilket innebär att Formel 1 är tillbaka i Mexiko efter ett uppehåll på 24 år. Satsningen väntas presenteras någon gång under dagen idag och männen bakom det hela är Tavo Hellmund, skaparen av USA:s GP på COTA, och Alejandro Soberon, vd för världen tredje största underhållningsbolag CIE. Med på ett hörn finns också Carlos Slim Domit, son till världens rikaste man Carlos Slim, f ö samme man som legat bakom finansieringen av både Sergio Perez och Esteban Gutierrez karriärer med hjälp av det mexikanska telecom bolaget Telmex.

Loppet kommer att köras på Autódromo Hermanos Rodriguez i Mexico City, samma bana som användes senast det begav sig, naturligtvis rejält upprustad för att möta Formel 1:s krav på modern infrastruktur. Tanken är att Mexikos GP ska köras under den senare delen av säsongen, troligen veckan efter USA:s GP vilket är praktiskt av främst logistiska skäl. Frågan är bara om det finns publikunderlag för två race så nära varandra geografiskt, å andra sidan är faktiskt längre avstånd mellan Austin och Mexiko City än det är mellan Hockenheim och Budapest så det ska nog inte vara något problem. Så här såg det ut senast Formel 1 var på besök…

Fick direkt frågan vilket lopp som ryker om Mexiko kommer tillbaka på kalendern och det behöver inte nödvändigtvis vara något. Det finns utrymme för 20 lopp per säsong och i år körs 19 så att fylla på med ett till är inga problem. Det är givetvis helt rätt tidpunkt för ett GP i Mexico City, landet har just nu två förare på gridden och det gäller att smida medan järnet är varmt. Gutierrez har verkligen inte rosat marknaden under sin korta karriär medan Perez sitter lite säkrare och garanterat finns kvar i Formel 1 även nästa säsong.