Är Caterham nära en försäljning?

Har Caterhams ägare Tony Fernandes hittat en köpare av Formel 1-teamet?

Har Caterhams ägare Tony Fernandes hittat en köpare av Formel 1-teamet?

Caterham F1 kan vara nära en försäljning inom snar framtid, det troliga är dock att det kommer att dröja ett tag till innan vi med säkerhet vet framtiden för Caterhams Formel1-team. De ”nya” uppgifterna kommer idag genom F1-journalisten Adam Cooper som på sin blogg skriver att en försäljning är nära förestående då nuvarande ägaren Tony Fernandes är på väg att hoppa av.

Egentligen är detta inga nyheter, det har varit känt en längre tid att Caterhams F1-stall är till salu, vilket jag också skrivit om här på bloggen men enligt Cooper så ska en ny ägare presenteras inom kort. Samme Cooper skriver också att köparen inte kommer från de pågående amerikanska och rumänska projekten med Gene Haas och Colin Kolles vid spakarna utan att det skulle vara fråga om någon annan intressent.

Jag är dock inte lika säker på detta, vore direkt oklokt av de nybildade teamen att inte överväga att köpa en redan fungerande verksamhet. Skulle dock tro att det är en komplicerad sak att reda ut vad man faktiskt köper, hur mycket av skulderna man behöver ta över och finns pengar för att ta ansvar för de 350 anställda som just nu får lön av CaterhamF1 och har man tillräckligt med pengar för att köra färdigt denna säsong.

Många frågor som måste besvaras innan en sådan här affär går i lås, skulle den dock gå igenom så tror jag det får anses vara en bra sak. Är som Eje Elgh sa till mig, aldrig bra med en ägare som smiter från sitt ekonomiska ansvar, då är det mycket bättre med någon som är lite mer taggad på uppgiften, det kan i alla fall inte bli sämre.