Kommer Caterham till start i Österrike?

Förberedelserna inför Österrikes GP i full gång med Marcus Ericsson på besök i Caterhams fabrik i Leafield för att justera sittpositionen i bilen

Förberedelserna inför Österrikes GP i full gång med Marcus Ericsson på besök i Caterhams fabrik i Leafield för att justera sittpositionen i bilen, bl a genom att göra en ny stol

Envisa rykten gör gällande att Caterham inte skulle komma till start i Österrikes GP. Att teamet har ekonomiska svårigheter är inget nytt och bara häromdagen så tog Renault över 100 % av ägandet i Caterham cars del i produktionen av Renault Alpine och det kan t ex ha varit för utebliven betalning av Renaultmotorerna som F1-teamet använder. Det är helt enkelt ebb i kassan och att teamet är till försäljning är högst troligt.

Huruvida detta skulle betyda att Caterham inte har råd att köra vidare håller jag för osannolikt, det kostar av kontraktsskäl betydligt mer att inte köra än att köra och därför tror jag att Tony Fernandes får fram de pengar som krävs för att klara den dagliga driften och tävlingshelgerna. Självklart är det illavarslande med dessa rapporter men jag vet att truckarna redan lämnat fabriken och är på väg mot Österrike i detta nu. Däremot ska ingen förvänta sig att bilen kommer att uppdateras vidare under säsongen, teamet har knappt råd att tillverka delar som det är än mindre åt att vidareutveckla bilen. En trist situation inte bara för förarna utan för alla i teamet som sliter som galningar för att få ut bilarna på banan. Problemen som Caterham har ligger just nu på managementnivå och den uteblivna farten kan inte lastas på raceteamet. Å andra sidan kan man ju också hävda att de uteblivna pengarna från teamledningen troligen beror på att man återigen misslyckats med att bygga en konkurrenskraftig bil.

Detta är senaste beskedet från teamägaren Tony Fernandes via sin favoritkommunikationskanal Twitter

Klara besked från Caterhams ägare Tony Fernandes

Klara besked från Caterhams ägare Tony Fernandes