En av karriärens absoluta höjdpunkter…

Vilken ära att få träffa Ronnie Petersons dotter här i Monaco

Vilken ära att få träffa Ronnie Petersons dotter här i Monaco

Det var en stor ära att idag få träffa Nina Kennedy, dotter till min stora barndomsidol Ronnie Peterson. Nina Kennedy, som hon numera heter, är på plats i Monaco för att bevittna Marcus Ericsson köra i hennes pappas färger och vi fick även en liten pratstund med henne om känslorna nu när Ronnies klassiska hjälmdesign återigen ska snurra runt gatorna i Monaco, 40 år efter hans seger i det lika klassiska GP:t. Det kändes också väldigt bra att få berätta för Nina om vilken betydelse hennes pappa haft för mitt eget intresse för Formel 1 och hur stort det nu kändes att faktiskt få träffa henne personligen.

Marcus Ericsson i Ronnie Petersons klassiska hjälmdesign

Marcus Ericsson i Ronnie Petersons klassiska hjälmdesign

Ett längre reportage om Ronnie Peterson kommer i vår sändning på söndag med flera röster om ”The Superswede” och inte minst Nina Kennedys egna ord om vad hon känner inför denna hyllning som Marcus Ericsson gör här i Monaco denna helg.