Sleepless in Shanghai…

Shanghai bjuder på riktigt grått väder så här långt och det är risk för regn främst under lördag

Shanghai bjuder på riktigt grått väder så här långt och det är risk för regn främst under lördag

På plats i Kina och känner direkt av ovanan med jet lag, inte många timmars sömn så här långt, åtminstone inte nattetid. Givetvis är detta ett I-landsproblem som man får ha överseende med. Istället ser jag fram emot en ny, förhoppningsvis, spännande helg med bra racing och förutsättningarna för detta finns definitivt men att någon ska kunna utmana Mercedes här i Kina håller jag för osannolikt.

Det som kan komma spela in är vädret. Prognoserna talar om regn, framför allt under lördagen, vilket kan göra kvalet lite extra spännande. Möjligen är det just detta som kan sätta käppar i hjulet för Mercedes men jag tror att man har ett övertag även i blött. Däremot är det alltid en fråga om timing när det regnar, att nyttja banan när den är som snabbast och det är lite mer oförutsägbart.

Fick en pratstund igår med Nico Hülkenberg inför ett reportage du ser på lördag inför kvalet. Tysken besitter just nu ett bastant självförtroende och är mycket medveten om fördelarna man har med framför allt Mercedesmotor, men påpekade mycket riktigt att man senast också var bäst av de övriga Mercedesteamen, fabriksteamet undantaget, vilket visar att bilen i övrigt också håller hög klass. Det får ju anses vara en stor skräll att Force India ligger tvåa i konstruktörsmästerskapet och att Nico Hülkenberg själv är trea i förarmästerskapet så här långt även om det är tidigt på säsongen. På frågan om Force India även kommer att hänga med i utvecklingsracet så svarade han att det blir tufft men att chansen finns.

Marcus Ericsson har denna helg en helt ny ”power unit” och förhoppningsvis ska detta lösa en del av alla problem man haft de tre inledande helgerna. Ericsson har annars en ny bana ”att lära sig” men det ska nog inte vara några större bekymmer även om teamet inte lyckades få in banan här i Shanghai i teamets simulator inför.. fick bli gammalt hederligt TV-spel istället:)

Missa inte vårt torsdagsmagasin härifrån och inte heller vår senaste podcast.. Dessutom sänder Viaplay fritt hela helgen från Kinas GP, all information om detta hittar ni på viaplay.se/sport