Daniel Ricciardo definitivt utesluten från Australiens GP…

Daniel Ricciardo diskades efter Australiens GP och idag fick vi reda på att diskningen står fast

Daniel Ricciardo diskades efter Australiens GP och idag fick vi reda på att diskningen står fast

Idag kom beskedet att den oberoende FIA-tribunalen i Paris avslog Red Bulls överklagan på beslutet att diskvalificera Daniel Ricciardo från Australiens GP p g a för högt bränsleflöde.

Red Bull har hela tiden hävdat att man hållit sig inom marginalen på 100kg/tim medan FIA kunde visa att Daniel Ricciardos bil konsekvent, under hela loppet låg över den tillåtna nivån. Red Bull har också hävdat att den utrustning som FIA använder för att mäta flödet inte håller måttet och gick därför över till egna mätningar som, enligt FIA, låg över den tillåtna nivån.

Domstolen har efter att ha hört alla parter kommit fram till att den överklagan som Red Bull lämnade in direkt efter premiärracet i Melbourne avslås.

Igår sammanträdde FIA, Internationella motorsportförbundets Tribunal i Paris

Igår sammanträdde FIA, Internationella motorsportförbundets Tribunal i Paris

Detta beslut är på många sätt ett viktigt prejudikat för framtiden, det är oerhört viktigt att samma mätutrustning används hela tiden och att det enbart är FIA:s som gäller rent juridiskt. Sedan är det ett gigantiskt problem för FIA om den sensor som man använder inte fungerar som den ska, det är nu extremt viktigt att detta ordnas till så snart som möjligt eller att man hittar en annan leverantör som kan garantera rätt mätningar. Detta är inte minst viktigt för att FIA ska fortsätta att ha både teamen och publikens förtroende framöver.